Hogyan lesz a csirkecomb olyan omlos és jól átsült, hogy kiesik a csont belőle?
Ez engem is érdekelne, mert nekem sem sikerül ilyenre soha!
Azt mondják lassu tûzön kell sütni, de nekem ugysem lesz olyan.
Mindig egyenesen a fagyasztobol teszem a sutobe a csirkecombot. Mikor kicsit felolvad, kiveszem, fuszerezem, so, bors, majoranna, en igy szeretem.
Aztan visszateszem, allando kb. 150°C-ra, idonkent meglocsolom az olajos levevel. Ettol ropogos lesz a bore. Mar kesz van, eheto, akkor rovidebb ideig10-15 percig meg 180-200°C-ra tekerem a sutot, h piruljon. Igy a csont tenyleg levalik a husrol. Meg azert sutom igy, mert igazabol a szarazabb husokat szeretem es igy a comb is kicsit szarazabb lesz.
Azt vettem észre, hogy ha előtte lefagyasztom a csirkét, majd felengedés után sütöm, akkor sokkal puhább lesz, mintha friss csirkét sütök, vagy főzök.
Sütőpapírral bélelt tepsibe szoktam tenni a befűszerezett csirkecombot, öntök alá olajat, vagy libazsírt és kis vizet is, majd alufóliával lefedem, nagyságától függően 1 vagy másfél órát sütöm fólia alatt, közben egyszer megfordítom, majd leveszem a fóliát és kb negyed órát így is sütöm, utána fóliával ismét letakarom és pihentetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!