Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a csörögefánkot?

Ki hogy készíti a csörögefánkot?

Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:

A tojások sárgáját csipet sóval, kb. 1 mk. cukorral habosra keverünk. A fehérjét kőkemény habbá verjük, és nagyon óvatosan, pont mint a piskóta esetén összekavarjuk egymással, a hab ne törjön meg!

1-2 kanalanként adagolva a lisztet hozzá, először kanállal kavarjuk bele, majd amikor ez már nem megy, akkor a továbbiakban kézzel gyúrjuk össze olyan állagúra, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.


Nálunk a titok:

- minél keményebb a hab

- minél vékonyabbra nyújtod

- és kellő mennyiségű zsiradékban sütve

akkor szép, hólyagos, valóban csörgős sütit kapunk!


Persze aki nem akar a tészta-nyújtással bajlódni, akkor a meggyúrt cipókból a núdlihoz hasonló méretű hosszú vastag tésztát formázunk, azt összedaraboljuk, mint a núdli-tésztát. A két végét kb. a középrészig, de ellentétes oldalon félbevágjuk, szétnyitjuk = tyúkláb. Ekkor egy kissé falósabb, és mind elkészítésre, mind sütésre időtakarékosabb csemegét kapunk.

2013. aug. 17. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
2013. aug. 19. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!