Ki hogy készíti a csörögefánkot?
A tojások sárgáját csipet sóval, kb. 1 mk. cukorral habosra keverünk. A fehérjét kőkemény habbá verjük, és nagyon óvatosan, pont mint a piskóta esetén összekavarjuk egymással, a hab ne törjön meg!
1-2 kanalanként adagolva a lisztet hozzá, először kanállal kavarjuk bele, majd amikor ez már nem megy, akkor a továbbiakban kézzel gyúrjuk össze olyan állagúra, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Nálunk a titok:
- minél keményebb a hab
- minél vékonyabbra nyújtod
- és kellő mennyiségű zsiradékban sütve
akkor szép, hólyagos, valóban csörgős sütit kapunk!
Persze aki nem akar a tészta-nyújtással bajlódni, akkor a meggyúrt cipókból a núdlihoz hasonló méretű hosszú vastag tésztát formázunk, azt összedaraboljuk, mint a núdli-tésztát. A két végét kb. a középrészig, de ellentétes oldalon félbevágjuk, szétnyitjuk = tyúkláb. Ekkor egy kissé falósabb, és mind elkészítésre, mind sütésre időtakarékosabb csemegét kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!