Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtos rudat ki hogy készíti?

Sajtos rudat ki hogy készíti?

Figyelt kérdés

Szinte az összes recept szerint ugyanúgy kell:

[link]


beletettem mindent, de nem áll össze a tészta, tiszta liszt még az egész! A tejföl elfogyott, tejjel lehet pótolni? :)


2013. ápr. 21. 12:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Kevés tejet ,vagy joghurtot is tehetsz bele .

Nekem ez a receptem van sajtos rúdra : 3 napig puha marad .Igaz 1 éjszakát állnia kell a tésztának . Nem csak sajtot ,de olajos magvakat ,és szezám magot is tehetsz rá..

PUHA SAJTOS


Hozzávalók

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:


170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

3 napig puha marad.

2013. ápr. 21. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ennyi liszthez én szoktam adni 1 egész tojást és egy sárgáját is, valamint cukros tejben felfuttatott élesztő, ha ezeket még hozzáteszed, akkor össze fog állni.
2013. ápr. 21. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

a fenébe... nem tettem bele élesztőt :(( amikor először néztem a receptet, akkor gondoltam, hogy lesz benne..


Most épp a hűtőben pihen a tészta, késő már élesztőt rakni bele?

2013. ápr. 21. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Tudom már késő, de nem kell minden sajtosrúdhoz élesztő.

nekem olyan receptem van, amibe zsír, vagy margarin kell, még sütőpor sem. ecet és víz, ami nagyszerűen megemeli,és omlós, sokáig ki nem száradó sajtosrudakat szoktam ezzel a recepttel sütni. ha még érdekel, leírom szívesen.

2013. ápr. 21. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
ma 18:30-as: beirnád a receptedet? Engem is érdekelne. Köszi.
2013. ápr. 21. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Írom a sós-sajtos-ropogós rúd receptjét. pogácsának is ki lehet szaggatni.

-30 deka liszt

-25 deka margarin vagy 20 deka zsír

-10 deka reszeltsajt

-6 evőkanál hidegvíz

-1 ek. 10 %-os ecet

-só egy teáskanál, de ez lehet kicsit több is ízlés szerint.

a zsiradékot apróra vágjuk és liszttel elmorzsoljuk. beletesszük a többi hozzávalót is, és jól összegyúrjuk.

a sajtból félre tehetünk egy kicsit a szóráshoz.

fél órát pihentetjük, és kb másfél centi vastagra nyújtjuk.derelyevágóval szintén kb másfél centis rudakat vágunk, amiket 4-5 centisre darabolunk.

nem túl közel egymáshoz tegyük sütőpapíros tepsibe. lekenjük tojással, és megszórjuk sajttal, vagy köménnyel, vagy más magokkal.

előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül, utána mehet a következő tepsi.

Nálunk nagyon kedvelt, mert szinte minden van itthon a hozzávalókból mindig, aztán hipp-hopp csak begyúrom és

hamar kész egy finom rágcsálnivaló.

napokig ropogós marad, kirándulásra is ideális.

üdv:)

2013. ápr. 22. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

KÖszi!


Még egy kérdés: ebböl az adagból mennyi lesz?

2013. ápr. 22. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Két-három tepsi kb, így én is sokszor dupla adagban készítem.

de azért kell ennyi tepsi, mert nem kell túl közel tenni egymáshoz, mert kissé megnőnek.

előbb süsd meg egy adagban, aztán majd meglátod ízlik-e.:)

remélem igen.

üdv:)

2013. ápr. 22. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!