Sajtos rudat ki hogy készíti?
Szinte az összes recept szerint ugyanúgy kell:
beletettem mindent, de nem áll össze a tészta, tiszta liszt még az egész! A tejföl elfogyott, tejjel lehet pótolni? :)
Kevés tejet ,vagy joghurtot is tehetsz bele .
Nekem ez a receptem van sajtos rúdra : 3 napig puha marad .Igaz 1 éjszakát állnia kell a tésztának . Nem csak sajtot ,de olajos magvakat ,és szezám magot is tehetsz rá..
PUHA SAJTOS
Hozzávalók
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
2db kocka ráma
1tojássárgája
Kevés tejföl
1 evő kanál zsír
15-20dkg reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.
A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:
Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:
170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.
Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /
3 napig puha marad.
a fenébe... nem tettem bele élesztőt :(( amikor először néztem a receptet, akkor gondoltam, hogy lesz benne..
Most épp a hűtőben pihen a tészta, késő már élesztőt rakni bele?
Tudom már késő, de nem kell minden sajtosrúdhoz élesztő.
nekem olyan receptem van, amibe zsír, vagy margarin kell, még sütőpor sem. ecet és víz, ami nagyszerűen megemeli,és omlós, sokáig ki nem száradó sajtosrudakat szoktam ezzel a recepttel sütni. ha még érdekel, leírom szívesen.
Írom a sós-sajtos-ropogós rúd receptjét. pogácsának is ki lehet szaggatni.
-30 deka liszt
-25 deka margarin vagy 20 deka zsír
-10 deka reszeltsajt
-6 evőkanál hidegvíz
-1 ek. 10 %-os ecet
-só egy teáskanál, de ez lehet kicsit több is ízlés szerint.
a zsiradékot apróra vágjuk és liszttel elmorzsoljuk. beletesszük a többi hozzávalót is, és jól összegyúrjuk.
a sajtból félre tehetünk egy kicsit a szóráshoz.
fél órát pihentetjük, és kb másfél centi vastagra nyújtjuk.derelyevágóval szintén kb másfél centis rudakat vágunk, amiket 4-5 centisre darabolunk.
nem túl közel egymáshoz tegyük sütőpapíros tepsibe. lekenjük tojással, és megszórjuk sajttal, vagy köménnyel, vagy más magokkal.
előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül, utána mehet a következő tepsi.
Nálunk nagyon kedvelt, mert szinte minden van itthon a hozzávalókból mindig, aztán hipp-hopp csak begyúrom és
hamar kész egy finom rágcsálnivaló.
napokig ropogós marad, kirándulásra is ideális.
üdv:)
KÖszi!
Még egy kérdés: ebböl az adagból mennyi lesz?
Két-három tepsi kb, így én is sokszor dupla adagban készítem.
de azért kell ennyi tepsi, mert nem kell túl közel tenni egymáshoz, mert kissé megnőnek.
előbb süsd meg egy adagban, aztán majd meglátod ízlik-e.:)
remélem igen.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!