Szoktatok sajtos, serpenyős krumplipogácsát csinálni? Ti hogy készítitek?
Ezt az egyet találtam a net-en, amit nem sütőben sütik. Egyébként én is így szoktam készíteni, de mi ezt csak símán krumplis lángosnak neveztük otthon.
Az arányokat sohasem mértük: bő fél kg. krumplihoz elegendő az 1 normál tojás + annyi liszt, só, amit felvesz. Ha sok a tojás, több liszt kell, és akkor már eléggé liszt-íze lesz.
Ez a sajttal való megszórás tetszik nekem, ez nekem még eszembe sem jutott, de legközelebb én is megszórom sajttal.
Egyébként amikor ezt a tésztát meggyúrom, akkor lopok belőle egy kicsit, apró kis golyókat gyúrok belőle. Készítek egy rántott leves-alapot (rántás pirospaprikával felengedve, 1-2 szem krumpli, répa-gyökér, só, bors, köménymag, fokhagyma, babérlevél), és amikor ezek félig megfőttek, akkor rakom bele a kis golyókat = gölödin levesnek hívjuk.) Ha nem ismerted, próbáld ki te is, meglehet hogy neked is tetszeni fog. :))))
Nem fog szétfőni, mivel van benne tojás. Amikor feljön a leves tetejére, még főzd egy ideig. Majd egyet próbaként vágj ketté, hogy lásd, a közepe megfőtt-e. Ezért nem kell nagy golyókat gyúrni, inkább elég, ha nyersen alig nagyobbak, mint a csipetke.
Ha zöldséged éppen nincs, megteszi valami vegyes ételízesítő is (Vegeta, Ízvarázs hasonlók), bár személy szerint ezeket a tartósító-szeres dolgokat csak végszükség esetén szoktam használni. (Magánügy) Jó főzőcskézést, jó étvágyat!
Majd írd meg, hogyan sikerült!
Ja!
Egyébként a lángost (pogácsát) mi kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és féltenyérnyi kockákra daraboljuk, és úgy sütjük, nem pedig szaggatva! Így a végén a szaggatás során lemaradó szélekkel nem kell pluszban bajlódni. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!