Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készititek az...

Ti hogyan készititek az aranygaluskát?

Figyelt kérdés
olcsón, gyorsan.
2013. márc. 5. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajna csak jó régen csináltam olyat, anyámmal, nagyanyámmal, de abból számomra kiderült, hogy a jó aranygaluska nem olcsó és nem gyors... Bár ha találsz diót, akkor jobb a helyzet. Abból rengeteg kell bele, a falatnyi kis tésztadarabkák közé, hogy az egész sütit áthassa... Az ilyen bolti, hatalmas diótlan tésztadarabok megközelítés a nyomába sem érhet.
2013. márc. 5. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyszerű kelttésztából golyókat vagy pogácsákat formázok, picit beleforgatom darált cukros dióba, vagy nagyon sietek, akkor szépen felsorakoztatom szorosan a tepsiben, leszórom a diós-cukros keverékkel, ráteszem a következő sor tésztát, megint leszórom, és ha van még, akkor még egy sor tészta, és a tetejét bekenem tojással vagy olajjal, majd úgy szórom le. Hozzá egy kis vanília sodó, esetleg egy pici rummal elkeverve.
2013. márc. 5. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Édes kelt tésztát csinálok

kb. fél kiló liszt

8-10 dkg margarin olvasztva

1 tojás

csipet só

1 dl cukros tejben felfuttatott 1/2 kocka élesztő

1-2 evőkanál cukor

10-15 szem kevés vízben elolvasztott édesítő tabletta


(ha sok a cukor a tésztában, akkor nem kel meg olyan szépen, ezért a kelttésztát édesítővel szoktam ízesíteni)


A hozzávalókat összegyúrom + hozzáadok annyi langyos vizet, hogy könnyű kelttésztát tudjak gyúrni belőle. Jól kidagasztom, letakarva kelesztem.

Sodrófával kinyújtom, kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kivajazott/lisztezett tepsibe rakom (1-2 rétegben) a rétegek közé cukrozott darált diót szórok.

A tetejét megkenem olvasztott margarinnal, megszórom szintén dióval és kristálycukorral. Hideg sütőbe teszem, mert ameddig a sütő melegszik másodszorra is megkel a tészta. Aranybarnára sütöm.

2013. márc. 5. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

1 kiló liszt

1 élesztőnek a negyede

1 vízes pohárnyi cukor

1 kávés pohár olaj

tej ( éppen annyi amiben felfutatom, a negyed élesztőt.

fél csomag dió. ( Én a boltban vetem csomagosat.)

1 vanília cukor.

2013. márc. 5. 22:12
 5/5 A kérdező kommentje:

És a tésztába a fél csomag diót beleteszem.

Aztán összedolgozom. És ha megkelt, kiszaggatom.

és egymás mellé helyezem a tepsibe. Utána megszórom dióval, amíg el nem fogy folyamatosan. Arany sárgára sütöm.

Főzök hozzá öntetnek csoki pudingot.

2013. márc. 5. 22:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!