Ti hogyan készititek az aranygaluskát?
Édes kelt tésztát csinálok
kb. fél kiló liszt
8-10 dkg margarin olvasztva
1 tojás
csipet só
1 dl cukros tejben felfuttatott 1/2 kocka élesztő
1-2 evőkanál cukor
10-15 szem kevés vízben elolvasztott édesítő tabletta
(ha sok a cukor a tésztában, akkor nem kel meg olyan szépen, ezért a kelttésztát édesítővel szoktam ízesíteni)
A hozzávalókat összegyúrom + hozzáadok annyi langyos vizet, hogy könnyű kelttésztát tudjak gyúrni belőle. Jól kidagasztom, letakarva kelesztem.
Sodrófával kinyújtom, kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kivajazott/lisztezett tepsibe rakom (1-2 rétegben) a rétegek közé cukrozott darált diót szórok.
A tetejét megkenem olvasztott margarinnal, megszórom szintén dióval és kristálycukorral. Hideg sütőbe teszem, mert ameddig a sütő melegszik másodszorra is megkel a tészta. Aranybarnára sütöm.
1 kiló liszt
1 élesztőnek a negyede
1 vízes pohárnyi cukor
1 kávés pohár olaj
tej ( éppen annyi amiben felfutatom, a negyed élesztőt.
fél csomag dió. ( Én a boltban vetem csomagosat.)
1 vanília cukor.
És a tésztába a fél csomag diót beleteszem.
Aztán összedolgozom. És ha megkelt, kiszaggatom.
és egymás mellé helyezem a tepsibe. Utána megszórom dióval, amíg el nem fogy folyamatosan. Arany sárgára sütöm.
Főzök hozzá öntetnek csoki pudingot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!