Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy készititek a máglyarak...

Ti hogy készititek a máglyarakást?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Én a tejet összekeverem cukorral és vaníliás cukorral. A kiflit összedarabolom 2 cm vastag karikákra, és a cukros tejbe áztatom. Amikor már jól átázott a kifli, bele terítem úgy ahogy van tepsibe, almakarikát vágok a tetejére, megszórom porcukorral és fahéjjal. Beteszem a sütőbe.

Közben tojás fehérjét felverem cukorral habbá, majd keverek hozzá barack lekvárt (óvatosan). Amikor a sütőben az almakarikák már megsültek a kiflik tetején, akkor kiveszem, rákenem a tojás fehérjét, és visszamegy addig a sütőbe, amíg a fehérje széle elkezd kicsit barnulni.

Utána neki esek, és felfalom az egészet :)

2013. márc. 7. 18:53
 2/4 A kérdező kommentje:
:) én is imádom
2013. márc. 7. 19:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a tojások sárgáját keverim ki tejjel, 5 deka vajjal, cukorral, van. cukorral, reszelt citromhéjjal. ezzel öntöm le a felszelt kiflit, hogy szívja fel. vajazott tepsibe terítem. megpárolok 3-4 szeletelt almát pár perc alatt a mikróban. ezt teszem a kiflire, és egy kevés mazsolát is szórok rá. a tojások fehérjét kemény habbá verem cukorral, amibe a végén teszek 2 kanál baracklekvárt

ez kerül a legtetejére, villával megcifrázom a habot és be a sütőbe.

Ha mintázott hab már szépen kezd pirulni , akkor kész is.

Mi is nagyon szeretjük. ha van egy kis daráltdióm, azt is szórok a kiflire.

2013. márc. 7. 19:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Én még nem csináltam, de a párom anyjánál már sokszor ettem. A leírás alapján hasonlóan készítheti, mint ahogy az utolsó kommentben szerepel, de ő a házi, darabos baracklekvárjából nagyobb mennyiséget használ és a többi elem közé, a tojáshab alá teszi :) Valami csodás.

Mazsolából pedig szintén jócskán van benne.

2013. márc. 8. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!