Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki a töltött káposztára...

Aki a töltött káposztára rántásos paradicsom levet rak az hogyan készíti el?

Figyelt kérdés
Töltött káposztát már fel tettem vízben főni, hogyan tovább?

2013. ápr. 11. 09:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Csak paprikás rántást szoktam rá tenni. Paradicsom nem kell a töltött káposztához.
2013. ápr. 11. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A paradicsomos a szabolcsi töltöttkáposzta, édes káposztából. talán lesz , aki így szokta, mert én a savanyúkáposztást szoktam.

bár ahogy leírtad, hogy feltetted más főni, tényleg nem tudom melyiket kérdezed.

2013. ápr. 11. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
Szia! Én szabolcsi vagyok és paradicsomosan esszük a töltött káposztát. Szóval én úgy készítem, hogy mikor már majdnem meg van főve a káposzta, akkor egy kis lábasban pirítok egy kevés lisztet, azt felöntöm paradicsomlével. Jó hozzá a bolti konzerv paradicsompüré is, én az anyósomét használom, olyan jó sűrűre szokta főzni. Teszek bele kis delikátot (én szeretem), kis pirospaprikát és ráöntöm a káposztára. Együtt még főzöm egy kicsit és kész. Végül is majdnem olyan, mintha paradicsomszószt készítenél, csak nem édeset. (Ha túl savas a paradicsomtól, én még egy csipet cukrot is teszek bele, hogy ellensúlyozza.)
2013. ápr. 11. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

De ugye édesből főzitek a szabolcsit? a savanyúkáposztát én nem tudom elképzelni paradicsomosan. az már túl savanyú lenne, és nem is passzol össze a kétféle savasság.

szerintem. de én a szabolcsiról még csak hallottam és olvastam. a tölteléket is főtt fejes édeskáposzta levelekbe töltik, tölcsérszerűen, ha jól tudom.

2013. ápr. 11. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Igen, édes káposztából csinálom. Kivágom a torzsát, forró vízbe teszem, mintegy előfőzöm. Ilyenkor szépen leválnak a levelek és úgy már fel lehet tekerni. Én simán feltekerem, a két szélét behajtva, nagyon kis csinosak lesznek. :) De persze lehet tölcsér formára is.

Anyósomék például Hajdú-bihariak, ő savanyú káposztából csinálja, természetesen paradicsom nélkül. Ez neki is új volt. De nagyon ízlik neki az én káposztám is.

2013. ápr. 11. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszi, én is így tudtam, de sajnos a kérdező még mindig nem árulta el, hogy mit is főz. Mostmár esküszöm ki fogom próbálni a szabolcsit is. :))

Ha savanyút, akkor én is, mint az első válaszoló, egy sima , halvány paprikás rántással rántom be, paradicsom nélkül.

2013. ápr. 11. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Már kész lett a töltött káposzta. Sima káposztából van nem savanyítottból és a vége előtt kicsivel ráöntöttem a paradicsomlevet hagytam összefőni és kész.
2013. ápr. 11. 15:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!