Aki a töltött káposztára rántásos paradicsom levet rak az hogyan készíti el?
A paradicsomos a szabolcsi töltöttkáposzta, édes káposztából. talán lesz , aki így szokta, mert én a savanyúkáposztást szoktam.
bár ahogy leírtad, hogy feltetted más főni, tényleg nem tudom melyiket kérdezed.
De ugye édesből főzitek a szabolcsit? a savanyúkáposztát én nem tudom elképzelni paradicsomosan. az már túl savanyú lenne, és nem is passzol össze a kétféle savasság.
szerintem. de én a szabolcsiról még csak hallottam és olvastam. a tölteléket is főtt fejes édeskáposzta levelekbe töltik, tölcsérszerűen, ha jól tudom.
Igen, édes káposztából csinálom. Kivágom a torzsát, forró vízbe teszem, mintegy előfőzöm. Ilyenkor szépen leválnak a levelek és úgy már fel lehet tekerni. Én simán feltekerem, a két szélét behajtva, nagyon kis csinosak lesznek. :) De persze lehet tölcsér formára is.
Anyósomék például Hajdú-bihariak, ő savanyú káposztából csinálja, természetesen paradicsom nélkül. Ez neki is új volt. De nagyon ízlik neki az én káposztám is.
Köszi, én is így tudtam, de sajnos a kérdező még mindig nem árulta el, hogy mit is főz. Mostmár esküszöm ki fogom próbálni a szabolcsit is. :))
Ha savanyút, akkor én is, mint az első válaszoló, egy sima , halvány paprikás rántással rántom be, paradicsom nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!