Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne készítésnél okvetlenül...

Lasagne készítésnél okvetlenül ki kell főzni a tésztát?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mindenféleképp ki kell főzni a tésztát Lasagne készítésnél? Már csináltunk egyszer, félpuhára főztük a tésztát hozzá, de elég sokat kellett vele bajlódni. Nálunk a boltban csak ilyen vastagabb tésztát lehet kapni. Lehet hogy házilag jobb lenne, de nemigazán szeretnék a tésztagyúrással is bajlódni.

2013. aug. 10. 08:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem kell főzni, megpuhul a szószban, amit rákensz
2013. aug. 10. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Tegyél több szószt de több ideig is kell sütni. Én nem kockáztatok inkább kifőzőm előtte.
2013. aug. 10. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tepsiben csinálod, hanem mondjuk egy jénaiban, akkor ne főzd ki a tésztát, hanem készítsd össze a tálban (a tetejére a sajtot még ne tedd rá) és tedd be egy-két órára a hűtőbe. Utána hideg sütőben kezd el sütni. A végefelé rászórhatod a sajtot.
2013. aug. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 gömbicica ***** válasza:
76%

Nekem már régóta ez az alaprecept.

lehet több husi, több besamell vagy bár hogy váltogatni.

Van kimondottan lasagne tészta, nekem pont elég egy dobozzal a nagy tepsimbe. De a lenti recept tésztán kivüli része változik, mivel a tészta is több.

Hattalmas adag, ha három soron teszem a doboz tésztát.

Én nem főzöm meg, nagyon finom lesz mire megsül)

Azt a lepedő tésztát nem is tudom hogy főzném meg. Nekem biztos összeragadna.

2013. aug. 10. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megfőzni.

Az a lényeg, hogy a tésztalapokat minden oldalról az adott szósz vegye körül.

Tehát ha rétegezed a tepsibe, akkor a szósszal kezd, a lapok közt is legyen, meg felül azzal fejezd be. +sajt.

2013. aug. 10. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
81%
Én a szószt csinálom hígabbra, ami teljesen befedi és úgy nagyon finom.
2013. aug. 10. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp nem kell megfőzni a lapokat. A tölteléktől fognak megpuhulni, ezért fontos, hogy ne spórolj a belevalóval.
2013. aug. 10. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kell főzni, a kétféle szósz megpuhítja sütés közben. A legtöbbnek a csomagolására is rá van írva, hogy főzés nélkül.


Akinek nem puhul meg a sütőben, az valamit rosszul csinál, pl. túl sűrű, nem jó a szósz.

2013. aug. 10. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 11. 13:35
 10/10 anonim válasza:
igaz én magam csinálom a tésztát, de nem főzöm meg.
2013. aug. 12. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!