Lasagne készítésnél okvetlenül ki kell főzni a
tésztát?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mindenféleképp ki kell főzni a tésztát Lasagne készítésnél? Már csináltunk egyszer, félpuhára főztük a tésztát hozzá, de elég sokat kellett vele bajlódni. Nálunk a boltban csak ilyen vastagabb tésztát lehet kapni. Lehet hogy házilag jobb lenne, de nemigazán szeretnék a tésztagyúrással is bajlódni.
egyáltalán nem kell főzni, megpuhul a szószban, amit rákensz
2013. aug. 10. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Tegyél több szószt de több ideig is kell sütni. Én nem kockáztatok inkább kifőzőm előtte.
2013. aug. 10. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Ha nem tepsiben csinálod, hanem mondjuk egy jénaiban, akkor ne főzd ki a tésztát, hanem készítsd össze a tálban (a tetejére a sajtot még ne tedd rá) és tedd be egy-két órára a hűtőbe. Utána hideg sütőben kezd el sütni. A végefelé rászórhatod a sajtot.
2013. aug. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 gömbicica válasza:
Nekem már régóta ez az alaprecept.
lehet több husi, több besamell vagy bár hogy váltogatni.
Van kimondottan lasagne tészta, nekem pont elég egy dobozzal a nagy tepsimbe. De a lenti recept tésztán kivüli része változik, mivel a tészta is több.
Hattalmas adag, ha három soron teszem a doboz tésztát.
Én nem főzöm meg, nagyon finom lesz mire megsül)
Azt a lepedő tésztát nem is tudom hogy főzném meg. Nekem biztos összeragadna.
2013. aug. 10. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Nem kell megfőzni.
Az a lényeg, hogy a tésztalapokat minden oldalról az adott szósz vegye körül.
Tehát ha rétegezed a tepsibe, akkor a szósszal kezd, a lapok közt is legyen, meg felül azzal fejezd be. +sajt.
2013. aug. 10. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Én a szószt csinálom hígabbra, ami teljesen befedi és úgy nagyon finom.
2013. aug. 10. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Semmiképp nem kell megfőzni a lapokat. A tölteléktől fognak megpuhulni, ezért fontos, hogy ne spórolj a belevalóval.
2013. aug. 10. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell főzni, a kétféle szósz megpuhítja sütés közben. A legtöbbnek a csomagolására is rá van írva, hogy főzés nélkül.
Akinek nem puhul meg a sütőben, az valamit rosszul csinál, pl. túl sűrű, nem jó a szósz.
2013. aug. 10. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 11. 13:35
10/10 anonim válasza:
igaz én magam csinálom a tésztát, de nem főzöm meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!