A padlizsánt lehet főzni? (padlizsánkrém készítésnél)
Figyelt kérdés
Olvasgatom a padlizsánkrémrecepteket, de mindenhol írják, h először meg kell sütni. Nekem nagyon sok padlizsánom van, és gondoltam, csinálnék belőle krémet. De sütésre nincs lehetőségem, az nem jó, ha csak megpárolom/főzöm és úgy készítem el? (még sose csináltam)2012. okt. 6. 07:18
1/3 anonim 



válasza:





Lehet úgy is, csak majdnem szárazon kell a megtisztitott, felkockázott, sózott padlizsánt párolni, de nagyon oda kell figyelni, hogy ne égjen meg. Ha puha, akkor csöpögtess le róla minden nedvességet és ugy törd össze.
2/3 anonim 



válasza:





Mi is mázsákat készítünk. De mi szabad tűzön megsütjük,rendesen a lángban egy rácson,vízbe dobjuk,levakarjuk a héját és fagyasztóba rakjuk. Később felkockázzuk,hagymával és majonézzel keverünk. Ez a vineta,és isteni. Szerintem a legjobb,ami egy padlizsánnal történhet. Megéri a fáradozást. Olajba még véletlenül se rakd,úgy szívja,mint a szivacs.
3/3 anonim 



válasza:





ha van teflonserpenyőd, a gázon is megsütheted. kiolajozod a serpenyőt, hogy mégse száraz legyen, és a padlizsánokat sűrűn forgatva, egy kis vízzel lespriccelve, fedő alatt elkezded sütni. látod, ahogy sül a héja. ha szépen körbesült, egy tálba teszed, letakarod fedővel, és pár perc múlva szépen le lehet húzni a héját, vagy ki is kaparhatod belőle kanállal a puha húsát.
nyaraláskor, ahol nem volt sütő így csináltam én is, sőt még sültpaprikát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!