Gyors egyszerű padlizsánkrém?
Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 16:59
1/3 anonim válasza:
Megszurkálsz fogpiszkálóval 3-4 db padlizsánt, majd takarékon sütöd 1- másfél órát. Félbevágod, hagyod lecsöpögni (én vagy rácson, vagy ferdén kitámasztott vágódeszkán szoktam). Egy kanállal kikaparod a belsejét, 3 nagyobb lilahagymával együtt mehet az aprítóba, vagy darálóba, utána sózod, borsozod.
Ez egy alap lesz, én ezt le szoktam fagyasztani. Ízesítése:
2 db tojássárgáját habosra keversz 2 teáskanál porcukorral, hozzá egy evőkanál mustár, egy evőkanál citromlé, majd folyamatos kevergetés közben, nagyon vékony sugárban 2 dl étolaj. (tkp. majonéz, csak tejföl nélkül)
Apósom szokott még belerakni zúzott fokhagymát, meg chili paprikát, de én nem szeretem úgy.
2/3 anonim válasza:
Tábortűzre dobod a padlizsánokat.ha megplöttyedt hideg vízbe dobod.Lekaparod az égett héját,egész picire kockázod,bele egy kis vöröshagyma,meg majonéz. Nagyon klasszaz a kissé füstös íze,meg nem olyan szottyos,mint a sütőben,elpárolog a leve. Ez a vineta.
3/3 anonim válasza:
Megsütöm a padlizsant,es ha van nehany piros paprikat,ledaralom,v apritom,keves olajjal,fokhagymaval,borssal ,soval izesitem,hagyom hogy összeerjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!