Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű mézeskalácsrecept?

Egyszerű mézeskalácsrecept?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ezer van a neten, a google is a barátom, de nem tudok választani.Iskolai feladat másodikasoknak, hogy mikulásra "saját" díszítésű mézeskalácsfigurákat készítsenek anyukájuk segítségével.

Szóval olyan recept kellene, amit egy fiatal, mézes sütésben tapasztalatlan anyuka a kislányával biztosan el tud készíteni.És az a díszítő fehér máz is fontos lenne.

Előre is köszönjük a segítséget:))


2011. okt. 20. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Mézes Kalács tészta:


15dkg ráma

3evő kanál méz

1db tojás

1zacskó mézes kalács füszerkeverék

15dkg kristály cukor /ezeket habosra kell keverni

50dkg liszt

1 teás kanál szódabikarbona :EZt össze kell gyurni majd a habos krémet hozzá adni. Majd 2dl tejszint adunk az egészhez és .összegyurjuk :1 éjszakára a hütöbe teszük.

Ebböl a tésztábol,szoktam házikot csinálni,de van hogy csak linzernek szurom ki. Ha meg sült már akkor puha . Vegyél különböző kiszuró formákat . Ha tetejét díszitem akkor a készen kapható színes dekor tollat használom...

2011. okt. 20. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

25 dkg liszt

5 dkg vaj

2 evőkanál méz

12,5 dkg porcukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 egész tojás

1 ek tejföl

1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (én boltit használok, és ízlés szerint picivel mehet bele több is, én dupla adaghoz, tehát 50 dkg liszthez 2-3 kávéskanállal szoktam tenni)


Egy edényben a mézet, a cukrot, a vajat, a tojást gőz fölött állandó kevergetés közben besűritjük.

A szirupot a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a szódabikarbónát és a még meleg, de nem forró sziruphoz adjuk.

Hozzáöntjük a lisztet is, és a tejfölt, majd rugalmas tésztává gyúrjuk.

A tésztát szobahőmérsékleten 2-3 órán át állni hagyjuk.

A méz miatt lehet, hogy a tészta kissé képlékeny és nem túl könnyű bánni vele, ezért a nyújtáshoz célszerű sütőpapírt használni. Tehát két sütőpapír között nyújtjuk ki a tésztát 2-3 mm vastagra, majd kiszaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin pár perc alatt készre sütjük (kb. 5 perc, így nem szárad ki és finom puha marad. Nem szabad túlsütni, mert kőkemény lesz).

Díszítés: 1 tojásfehérjét 15-20 dkg porcukorral és 2-3 csepp (nem kell több!) citromlével vagy ecettel keményre felversz, egy nejlonzacskó egyik sarkára picike lyukat vágsz, beletöltöd a mázat, és lehet is díszíteni vele. Ez a mennyiség nekem általában dupla adag tészta díszítéséhez is elég.

2011. okt. 20. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, akkor azt hiszem addig csinálunk próbasütést:))

karácsonyi kiszúró formáink már vannak.

Azért még jöhetnek receptek, mézünk van bőven:))

2011. okt. 20. 16:58
 4/5 anonim válasza:

500g finomliszt

250 g porcukor

3 kanál repceméz/napraforgóméz

3 tojás

szódabikarbóna 1 kiskanál, füszerek

Tojás-porcukor-méz összekeverve, hozzáadva a szódabikarbónás liszt és a fűszerek. Hűtőben legalább 2 órát, de akár 1 napig is. Kinyújtva fél cm vastagra, formázva, barna sütőpapíron sütve 160 fokon 5-8 perc.

Puha marad, amíg el nem fogy. Ezzel a mézzel nem terül szét, megtartja a formáját

2011. nov. 7. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Óh, köszi, már azt hittem több válasz nem is jön:) rákérdezek a mézes barátunkra, hogy van-e neki az említett mézből, de , ha neki nincs is, biztosan tud nekem szerezni.
2011. nov. 7. 15:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!