Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsánkrémet csinálok, ki...

Padlizsánkrémet csinálok, ki kell kaparni a magját? Valahol azt olvastam hogy mérgező?

Figyelt kérdés
kismama vagyok,köszönöm a válaszokat

2012. ápr. 18. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én sosem szedem ki, együtt mixelem a többivel, még élek! :)
2012. ápr. 18. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 M_M ***** válasza:
Nem kell kikaparni (kb nem is lehetne a sok pici magot...), ha megsütötted, akkor le kell csepegtetni, mert a lé az keserű. Utána összeturmixolod, bele hagyma, majonéz, egy kis só-bors, és isteni piritósra rákenve :)
2012. ápr. 19. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
kismamaként lehet a majonéz ami nem tesz majd jót neked.
2012. ápr. 19. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy az eredeti erdélyi padlizsánkrémbe nem is tesznek soha majonézt. Csak só, olaj, lilahagyma, citromlé van benne, és nagyon kevés borsot lehet még bele tenni.
2012. ápr. 19. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Bolti majonézt nyugodtan tehetsz bele, és a magokat is hagyd benne, valóban csak a levét nyomkodd ki amennyire tudod, ha megsült a padlizsán és lehúztad a héjját. A házi majonézzel sem lenne gond, ha megbízható forrásból van a tojás és friss, de kismamaként én is túlparáztam mindent, megértem az aggódásod :)
2012. ápr. 19. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Sütőben kell sütni, míg kissé odakap (vagy kint a szabad tűzön) és csak kikaparod a belsejét, ami a sütés után nagyon krémes lesz. Jó kis meló lenne kiválogatni a pici magokat ;)
2012. ápr. 19. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megcsináltam nagyon jól sikerült azt hiszem végre megtaláltam hosszú idő után azt a bizonyos íz-összeállítást, amit régóta kerestem, egy szendvicsező helyen csinálják ugyanígy és most már nekem is megy itthon!!! :-) persze maggal együtt :-)
2012. ápr. 19. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Leírhatnád, te hogyan készíted! Engem érdekelne :)
2012. ápr. 19. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

dehogynem raknak bele majonézt...én legalábbis mindig ugy ettem!!!...és erdélyben születtem!!! szóval szerintem raknak:) erdélyi az egész családom!:)

és a magokat ne kapard ki de már mondták előttem:):):)

23L

2012. ápr. 20. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor jó, nekem egy erdélyi ismerősöm mondta, hogy ott így készítik. :)

Ezek szerint ez is olyan mint a brassói.. ahány ház, annyi szokás. :)

2012. ápr. 20. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!