A beigli mák és dió töltelékét mivel tehetném nagyon finommá? Olvastam, hogy valaki felfőzi ahhoz tudnátok arányokat írni?
Reszelt narancs és citrom héjjal isteni.
Felfőzve: 3 ek tejet, 2 dkg margarint, 10 dkg cukrot felforralok. Ebbe bele 10 dkg darált dió, narancs és citrom héj. Majd mazsola. Jó sűrű massza lesz.
Én felfőzök 20 dkg cukrot 1 dl vízzel, a forró sziruppal leöntök 40 dkg darált mákot vagy diót.
A mákot ízesítem 1 csomag vaníliás cukorral, 2-3 ek. baracklekvárral, 1 citrom lereszelt héjával, és hozzákeverek még 1 szép nagy meghámozott, lereszelt almát (nem kell kinyomkodni a levét). Néha apróra vagdalt aszalt gyümölcsöt is teszek bele (10 dkg aszalt szilvát vagy aszalt barackot, de aszalt vörösáfonyával is nagyon-nagyon finom).
A dióhoz pedig megy 1 cs. vaníliás cukor, szintén 2-3 ek. lekvár, 1 narancs reszelt héja, és ehhez is teszek 1 szép nagy lereszelt almát, valamint rumba áztatott mazsolát.
A töltelékeket jól kihűtve használjuk! Én előző nap szoktam elkészíteni, és beteszem a hűtőbe. Másnap pedig 2 folpack fólia között nyújtom téglalappá, így helyezem a kinyújtott tésztára. A mákos és a diós töltelék is 2-3 rúdhoz elég, attól függ, mennyire vastagon szeretitek a tölteléket a bejgliben. Mi azt szeretjük, ha sok van benne, ezért 2 rúdba beleteszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!