Hogy kell kesziteni a fasirtot? Az aranyokat is leirnatoo? Kb fel kg husbol akarom.
Szintén 2 db zsemle, és ha kell még zsemlemorzsa a végén. Só,
bors, fokhagyma, és zsiron pirosra piritott apróra vágott hagyma, piros paprika egy tojás, mert kemény lesz kettőtől. Majoranna nem. 8 db fasirtot készitek belőle. Kb. 1 cm-es magasságú olajban, vagy zsirban sütöm fedő nélkül mindkét oldalán l0-l0 percig.
Hasonlóan csinálom,mint az első. Csak a fűszerezés más. A hagymát zsíron pirítom ,egy-egy evőkanálnyi sót,mokkáskanálnyi borsot,szerecsendiót,gyömbért teszek bele,és ugyanannyi fokhagymaport,és két tojást.
Nem forgatom zsemlemorzsába,mert úgy nem szeretjük.
Ami fontos: a hús elég kövér legyen. Ha szétfő,és prézlit teszel a masszába,akkor legalább félórát hagyd állni,hogy a prézli megpuhuljon benne.
a fasírtok hasonlóak :) az enyém fél kiló darált lapocka. 2 zsömle kockára vágva, egy kis tejjel elmorzsolva. ( ne legyen nagyon ázott.) egy tojás. egy közepes hagyma, 3-4 gered fokhagyma, só, bors, őrölt kömény egy kis pirospaprika.
a hagymát fokhagymát nyersen reszelem bele.
pogácsákat formázok belőle, prézlivbe forgatom, majd kissé ellapítva először forró, majd mérsékelten forró zsírban megsütöm.
egyet mindig kettévágok, megnézem, hogy rendesen átsült e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!