Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kesziteni a fasirtot...

Hogy kell kesziteni a fasirtot? Az aranyokat is leirnatoo? Kb fel kg husbol akarom.

Figyelt kérdés
2011. nov. 9. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Én fél kg darált húshoz szoktam adni 2 db áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 egész tojást, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, majorannát ízlés szerint, fél hagymát apróra vágva és olajon megdinsztelve, 1-2 gerezd átnyomott fokhagymát, ezt jól összekeverem, ha túl lágy adok hozzá kis zsemlemorzsát, majd gombócokat formálok belőle és megforgatom prézlibe, bő olajban egyik felét fedő alaltt, másik felét fedőt levéve közepes lángon sütöm, hogy jól átsüljön.
2011. nov. 9. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Szintén 2 db zsemle, és ha kell még zsemlemorzsa a végén. Só,

bors, fokhagyma, és zsiron pirosra piritott apróra vágott hagyma, piros paprika egy tojás, mert kemény lesz kettőtől. Majoranna nem. 8 db fasirtot készitek belőle. Kb. 1 cm-es magasságú olajban, vagy zsirban sütöm fedő nélkül mindkét oldalán l0-l0 percig.

2011. nov. 9. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

én Ő tőle tanultam el :

[link]

2011. nov. 9. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Hasonlóan csinálom,mint az első. Csak a fűszerezés más. A hagymát zsíron pirítom ,egy-egy evőkanálnyi sót,mokkáskanálnyi borsot,szerecsendiót,gyömbért teszek bele,és ugyanannyi fokhagymaport,és két tojást.

Nem forgatom zsemlemorzsába,mert úgy nem szeretjük.

Ami fontos: a hús elég kövér legyen. Ha szétfő,és prézlit teszel a masszába,akkor legalább félórát hagyd állni,hogy a prézli megpuhuljon benne.

2011. nov. 9. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

a fasírtok hasonlóak :) az enyém fél kiló darált lapocka. 2 zsömle kockára vágva, egy kis tejjel elmorzsolva. ( ne legyen nagyon ázott.) egy tojás. egy közepes hagyma, 3-4 gered fokhagyma, só, bors, őrölt kömény egy kis pirospaprika.

a hagymát fokhagymát nyersen reszelem bele.

pogácsákat formázok belőle, prézlivbe forgatom, majd kissé ellapítva először forró, majd mérsékelten forró zsírban megsütöm.

egyet mindig kettévágok, megnézem, hogy rendesen átsült e.

2011. nov. 9. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
2 vízbe áztatott zsemle, 2 tojás, hagyma, fokhagyma, sok szárított fokhagyma granulátum, őrölt kömény, sok bors, só, kevés pirospaprika, kevés delikát. Szép kerek közepes méretű gombócokat formázok, majd prézliben megforgatom. Kb. 25 db-ot csinálok egyszerre. Jó fűszeresen szoktam, fokhagymát és a borsot nem spórolom ki belőle.
2011. nov. 9. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!