Most fogok életemben először palacsintát csinálni, de nem tudom az arányokat és mennyiségeket, hogy elég és jó legyen, ötlet?
Figyelt kérdés
Tudom, ezer helyen kereshetek rá, csakhogy abban nem vagyok biztos, hogy öt főre milyen arányokban és mennyiségben kell a hozzávalókat adagolni. És igen jó étvágyú öt fős társaság... Kérlek segítsetek bárminek örülök, nem akarom elrontani:)2011. márc. 9. 18:25
1/7 anonim válasza:
" nem akarom elrontani "
Pedig ha először csinálod,tuti,hogy még nem úgy fog sikerülni,ahogy te szeretnéd.
2/7 anonim válasza:
Én 40 dkg liszthez adok 2 egész tojást, csipet sót, 4 evőkanál kristálycukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, fél liter tejet, és még kb. fél liter szódát vagy szénsavas ásványvizet. De csináltam már csak tejjel, sőt ha egyik sem volt otthon, akkor sima csapvízzel, ebben az esetben adok hozzá fél cs. sütőport is, így könnyebb lesz a tészta. Kb. 30-35 db palacsinta lesz belőle.
3/7 anonim válasza:
Második vagyok, kimaradt, hogy a végén belekeverek 4 evőkanál olajat, és fél óráig pihentetem a tésztát.
4/7 anonim válasza:
Ha pontosan így csinálod, tökéletes lesz!! Sütésnél fél kiskanál olaj mindegyik alá!!!
5/7 anonim válasza:
Én csak a legelső palacsinta előtt kenem ki a serpenyőt olajjal, a többinél már nem szükséges, legalábbis nekem nem szokott leragadni.
6/7 anonim válasza:
Ha tejjel csinálod, minél kevesebb cukrot tegyél bele, kisebb az esély, hogy leragad.
Én cukor nélkül csinálom, mert mi szeretjük a sós palacsintákat is, tejföllel, sajttal, sonkával.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem ehetőre sikerül:)
2011. márc. 9. 19:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!