Tojásos nokedlit szeretnék csinálni csak nem nokedlival hanem tésztával! Leírná valaki? A saláta receptet is! Arányokat stb!
tojásos tészta
fél csomag tésztát kifőzök
5 gerezd fokhagymát apróra vágok, 3-4 ek olajon megfuttatom, amikor elkezd illatozni rámegy 4-5 tojás - rántottává sütöm, rámegy a főtt tészta, só, bors
még finomabb, ha a tojás alá egy darab összeaprított füstölt kolbászt sütsz
Én egy púpos mélytányér nokedlihez 6-8 tojást teszek. Tojás alá tojásonként egy evőkanál olajat. Olajba öntöm a nokedlit (már felmelegítve, mikoróban, akkor nem kozmál le a tojás), rögtön rá a felvert, sózott (csipet só tojásonként, mint a rántottába) tojást, kevergetve megsütöm.
Saláta: csipet só, cukor, ecet, víz. Ecetből 1-2 evőkanál, cukor ízlés szerint, ha nem jó, teszel még hozzá, porcukorból csináld, könnyebben olvad.
DE: tojásosnokedlit NEM LEHET tésztából csinálni. Az tojásos tészta lesz, és nem olyan finom, mint a nokedli. Akkor már inkább rizsből csináld, én abból szoktam, az nem rossz.
1. Abban igaza van az elözönek, hogy semmi keresnivalója benne hagymának.
2. Ha EGY tányérhoz 6-8 tojást meg ugyanannyi evökanál olajat teszel, akkor attól csak gyomorrontást kapsz, meg mellékesen egy családnak elég kalória van benne, ettöl garantált az elhizás. Nálunk az egész családnak (5 felnött) teszek rá 6 tojást meg EGY evökanál olajat.
3. Egyes vidékeken a tojást (4-5 személyre max. 5-6 tojás) összekevernek 2 dl tejföllel és ezt a tésztára öntik és együtt sütik, amig a tojásos massza krémes állagú lesz - igy sokkal finomabb szerintem és nem olyan száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!