Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojásos nokedlit szeretnék...

Tojásos nokedlit szeretnék csinálni csak nem nokedlival hanem tésztával! Leírná valaki? A saláta receptet is! Arányokat stb!

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2011. szept. 13. 12:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

tojásos tészta

fél csomag tésztát kifőzök

5 gerezd fokhagymát apróra vágok, 3-4 ek olajon megfuttatom, amikor elkezd illatozni rámegy 4-5 tojás - rántottává sütöm, rámegy a főtt tészta, só, bors


még finomabb, ha a tojás alá egy darab összeaprított füstölt kolbászt sütsz

2011. szept. 13. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Én egy púpos mélytányér nokedlihez 6-8 tojást teszek. Tojás alá tojásonként egy evőkanál olajat. Olajba öntöm a nokedlit (már felmelegítve, mikoróban, akkor nem kozmál le a tojás), rögtön rá a felvert, sózott (csipet só tojásonként, mint a rántottába) tojást, kevergetve megsütöm.


Saláta: csipet só, cukor, ecet, víz. Ecetből 1-2 evőkanál, cukor ízlés szerint, ha nem jó, teszel még hozzá, porcukorból csináld, könnyebben olvad.


DE: tojásosnokedlit NEM LEHET tésztából csinálni. Az tojásos tészta lesz, és nem olyan finom, mint a nokedli. Akkor már inkább rizsből csináld, én abból szoktam, az nem rossz.

2011. szept. 13. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Kifőzöm a tésztát (olyan tésztát ami a jó szaftos kajához jó, pl csavart tészta). Olajon egy fej apróra vágott hagymát, és valami felvágott félét meg futtatok, ráöntöm a tésztát, összekeverem, és utána öntöm rá a felvert tojást, azzal is jól összekeverem, de nem sütöm túl szárazra mert mi olyan "taknyosan" szeretjük.
2011. szept. 13. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 DannyZuko ***** válasza:
69%
A tojásos nokedli nokedli nélkül, hogy lesz tojásos nokedli?
2011. szept. 13. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor tojásos tészta!Na most jó?
2011. szept. 13. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
A tojásos tésztába vagy nokedliba NEM kell semmilyen hagyma. Jobb ízű ha,zsírban a kifőzött tésztát átpirítod,ráütöd a tojásokat,megsózod,és addig sütöd,amíg a tojás is megsül.
2011. szept. 13. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

1. Abban igaza van az elözönek, hogy semmi keresnivalója benne hagymának.

2. Ha EGY tányérhoz 6-8 tojást meg ugyanannyi evökanál olajat teszel, akkor attól csak gyomorrontást kapsz, meg mellékesen egy családnak elég kalória van benne, ettöl garantált az elhizás. Nálunk az egész családnak (5 felnött) teszek rá 6 tojást meg EGY evökanál olajat.

3. Egyes vidékeken a tojást (4-5 személyre max. 5-6 tojás) összekevernek 2 dl tejföllel és ezt a tésztára öntik és együtt sütik, amig a tojásos massza krémes állagú lesz - igy sokkal finomabb szerintem és nem olyan száraz.

2011. szept. 13. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát mi pedig teszünk alá hagymát, mert szerintünk úgy a finom, ha van benne hagyma is meg valami hús féle is. Mér kell leszólni, ha valki egy ételt máshogy csinál vagy szeret mint ti? Valaki pl, írta, h előbb csinál egy rántottát, és arra keveri rá a tésztát, mi meg fordítva csináljuk/szeretjük, de ez nem jelenti azt, hogy leszólnám az ő recepjét. Egyébként személyenként 2 tojással szoktunk számolni.
2011. szept. 13. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Én is tettem ahogy Ágica írta,és nagyon jó ízt adott neki!
2011. szept. 14. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Na ugye! Egyet kérek, ha lehet ne Ágica legyen hanem Ágika, mert az Ágicától kiráz a hideg!
2011. szept. 14. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!