Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fejes salátához ecetes levet...

Fejes salátához ecetes levet hogyan kell készíteni? Pontos arányokat szeretnék!

Figyelt kérdés

Pl 1 dl vízhez mennyi (hány %-os) ecet, cukor, só kell?

Köszönöm!


2011. jún. 9. 08:33
 1/9 anonim válasza:

szia


én úgy készítem, hogy 3 dl vízhez 2 ek. ecetet (15%-os) adok, hozzá még 1 csipetnyi sót és 3-4 evőkanál cukrot! :)

akkor kb. mindennek a felét tedd bele.

2011. jún. 9. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

erre nincs pontos arány, főleg nem decire mérve.nem mindegy mennyi salátát készítesz, mert a lényeg, hogy ellepje a lé, mert kevés lében nyomkodva csak összetörik.

ezt csak kóstolással lehet elérni, hogy pont jó legyen.

a teljesen tisztára mosott salátaleveleket, és a közepét négyvelé vágva öntsd fel vízzel,hogy ellepje.

a vizet öntsd át egy másik tálba és kezdd el ízesíteni. először a só pl teáaskanál, aztán 4-5 ek. cukor, ez olvadjon el. utána az ecet kanalanként, míg meg nem érzed a "pont jó" ízt.

én már csak úgy öntöm a cukrot, ecetet:))

szóval, ha jó a lé visszöntöd a salátára, óvatosan forgatod.

egyszer -kétszer még meg kell forgatni.

2011. jún. 9. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én egy kis citromlét is szoktam bele tenni
2011. jún. 9. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én 3 evőkanál ecethez 5 kanál cukrot (vagy ennek megfelelő édesítőt) szoktam keverni, és ezt öntöm fel annyi vízzel, hogy ne legyen túl tömény, de még ízes maradjon. Mi külön tálaljuk a megmosott salátaleveleket, és fogyasztáskor mártogatjuk bele a lébe.
2011. jún. 9. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én meg nem teszem bele az összes salátát, csak egy keveset. Így:

- marad lé tutira

- és ami legfontosabb: nem fonnyadnank el a levelek később se.

2011. jún. 9. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
ez így igaz, egyszerre csak annyit készítek, ami el is fogy. nem szeretjük a döglött salátát. a délelőtti levet finom szűrőn átszűröm, és este a vacsorához megint friss salátát teszek bele.
2011. jún. 9. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Sikerült a válaszok alapján, egész jó lett:)
2011. jún. 9. 14:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez a beszéd! rá fogsz jönni, és a következőt már "emlékezetből" csinálod :))

gratulálok !

2011. jún. 9. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Én mindig tartok a hűtőben általam gyártott saláta alaplevet.

20%-os ecetből:

5 ek ecet

6 ek (púpos) cukor

6 ek víz


Ez az alaparány, és általában 3-4x-es mennyiséget csinálok.

Ha uborka salátát csinálok, akkor úgy sózom, hogy a levét ne kelljen kicsavarni, csak öntök rá ebből a tömény öntetből és keverek hozzá tejfölt és tökéletes lesz.

Ha paradicsom, paprika, hagyma, ilyesmi salátákat csinálok, akkor a legyalult zöldségelket lesózom és kis állás után a vízzel higított salátalevet teszem rá.

A fejessalátához is bőven higítom vízzel, de mivel ott nem sózom a salátát így inkább a levébe teszek egy csipet sót.

2011. jún. 13. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!