Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mit jelent az, hogy "zsírjára...

Mit jelent az, hogy "zsírjára prítom" a sertéspörkölt készítésnél?

Figyelt kérdés

2012. júl. 15. 09:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha már elfőtte a levét, zsírjára pirult.
2012. júl. 15. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 doboszoli ***** válasza:

Kissé részletesebben:

A szalmasárgára sütött, majd pár kanál vízzel visszafőzött hagymára dobod a kockázott húst, azonnal megsózod,(hogy a kéreggel való "bezárás" előtt magába vehesse a sót), majd kevergetve, intenzív tűzön pirítod. Sem felöntés, sem paprika.

A hús először levet enged, ezt elfőzöd, majd kissé átsütöd az alatta lévő zsíron, ezután KEVÉS felöntőlével pótolgatva a levét(közben a fűszerek kb. harmadát hozzáadva)félpuhára főzöd. Ekkor paprikázod, majd készre főzöd. Ha a paprikát az elején ráraknád, ez a Pirítási fázis kimaradna, hiszen a paprika megégne, így értékes pörzs anyagokat hagynál ki a pörköltből.

Tipp: az edény oldalára,(a szaft szintjén) "égett" szaftot a főzés során késsel kapard az ételbe, szintén nagyon jó pörzs anyag.

2012. júl. 15. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 17. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:
75%

bent van a nevében: pörkölt. ami annyit jelent, hogy meg kell pörkölni a húst.

aki nem süti teljesen zsírjára a húst az nem süti, hanem főzi. annak neve nem pörkölt, hanem ragu

2012. júl. 19. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!