Mit jelent az, hogy "zsírjára prítom" a sertéspörkölt készítésnél?
Kissé részletesebben:
A szalmasárgára sütött, majd pár kanál vízzel visszafőzött hagymára dobod a kockázott húst, azonnal megsózod,(hogy a kéreggel való "bezárás" előtt magába vehesse a sót), majd kevergetve, intenzív tűzön pirítod. Sem felöntés, sem paprika.
A hús először levet enged, ezt elfőzöd, majd kissé átsütöd az alatta lévő zsíron, ezután KEVÉS felöntőlével pótolgatva a levét(közben a fűszerek kb. harmadát hozzáadva)félpuhára főzöd. Ekkor paprikázod, majd készre főzöd. Ha a paprikát az elején ráraknád, ez a Pirítási fázis kimaradna, hiszen a paprika megégne, így értékes pörzs anyagokat hagynál ki a pörköltből.
Tipp: az edény oldalára,(a szaft szintjén) "égett" szaftot a főzés során késsel kapard az ételbe, szintén nagyon jó pörzs anyag.
bent van a nevében: pörkölt. ami annyit jelent, hogy meg kell pörkölni a húst.
aki nem süti teljesen zsírjára a húst az nem süti, hanem főzi. annak neve nem pörkölt, hanem ragu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!