Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 kg sertéshúshoz mennyi bort...

1 kg sertéshúshoz mennyi bort kell önteni, és mikor, ha pörköltet csinálok?

Figyelt kérdés

2013. aug. 8. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
1dl ,de bort csak akkor öntsd a pörkölthöz ,ha hús már puha mert különben vissza keményedik a hús . és főzheted órákig..
2013. aug. 8. 13:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, köszi! Csak ha beleöntöm, utána mennyi időt kell még főzni?
2013. aug. 8. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Kb. 15, max 20 perc, és elég!
2013. aug. 8. 14:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, neki is kezdek.
2013. aug. 8. 14:24
 5/8 doboszoli ***** válasza:

Én a főzés végén szoktam hozzáadni a SZÁRAZ vörösbort, egyet rottyan, és kész.

A mennyiséggel egyetértek.

2013. aug. 8. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az utolsó írja, mindenképpen száraz legyen. Egyébként attól függ. Én pl. az elején szoktam 4-5 percig a borban párolni, és ha elforrta, akkor vízzel felönteni. Én kb. 2 decit szoktam használni.
2013. aug. 8. 18:41
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
Éppen hogy a kemény húsokra öntök az elején is (1 kg húsra 1,5 - 2 decit) mert jobban puhul tőle (persze "savanyút"), de enek az aromája elfő, ezért a végén is kell bele 0,5 dcl.
2013. aug. 8. 22:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen receptet találtam én is, amilyet az utolsó is írt, folyamatosan tettem rá a bort, és tök jó puha lett. A mennyiségben jó ez a 3 dl. Köszike!
2013. aug. 9. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!