1 kg sertéshúshoz mennyi bort kell önteni, és mikor, ha pörköltet csinálok?
Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 13:41
1/8 anonim válasza:
1dl ,de bort csak akkor öntsd a pörkölthöz ,ha hús már puha mert különben vissza keményedik a hús . és főzheted órákig..
2/8 A kérdező kommentje:
Jó, köszi! Csak ha beleöntöm, utána mennyi időt kell még főzni?
2013. aug. 8. 13:51
4/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, neki is kezdek.
2013. aug. 8. 14:24
5/8 doboszoli válasza:
Én a főzés végén szoktam hozzáadni a SZÁRAZ vörösbort, egyet rottyan, és kész.
A mennyiséggel egyetértek.
6/8 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írja, mindenképpen száraz legyen. Egyébként attól függ. Én pl. az elején szoktam 4-5 percig a borban párolni, és ha elforrta, akkor vízzel felönteni. Én kb. 2 decit szoktam használni.
7/8 mustafa33 válasza:
Éppen hogy a kemény húsokra öntök az elején is (1 kg húsra 1,5 - 2 decit) mert jobban puhul tőle (persze "savanyút"), de enek az aromája elfő, ezért a végén is kell bele 0,5 dcl.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen receptet találtam én is, amilyet az utolsó is írt, folyamatosan tettem rá a bort, és tök jó puha lett. A mennyiségben jó ez a 3 dl. Köszike!
2013. aug. 9. 08:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!