Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Abból a fehér gombából amit a...

Abból a fehér gombából amit a tescoba lehet kapni hogy kell gomba pörköltet késziteni? Nem jut eszembe a neve

Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 17:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Úgy mint a rendes pörköltet.Shampion gomba.
2013. máj. 11. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Zsiradékon hagymát dinsztelsz, egy kicsit megsózod, és egy kevés vízzel megpárolod. (így szaft lesz, nem darabos hagyma lében )ha más elég krémes, ráteszed a szeletelt gombát, megint sózod, mert a gombát muszáj, különben odaéghet. hamar levet fog engedni így. fedő alatt párolod, és, ha félpuha , akkor tegyél rá pirospaprikát, kis őröltköményt, tényleg úgy , mint bármilyen más pörköltre.

sűrű szaftos legyen a végeredmény. van , aki tejföllel szereti,de anélkül is nagyon finom rizzsel, tésztával, nokedlivel.

2013. máj. 11. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"Zsiradékon hagymát dinsztelsz, egy kicsit megsózod, és egy kevés vízzel megpárolod. (így szaft lesz, nem darabos hagyma lében )"

-hú ez a szaft készítés ez éngem is nagyon érdekelne,írj léci egy kicsit bővebben róla,mert nekem is a vízben úsznak a hagymadarabok,

-köszi-

2013. máj. 11. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
37%

Első: ha értelmesen nem tudsz válaszolni, inkább ne szólalj meg. Csiperke gomba magyarul, vagy champignon, de az franciául van.Azért az áll a dobozokon, mert többségében nem magyar termékek. De ettől még tudni kellene leírni, ha már megpróbálkozol vele.


A pörkölt úgy van, ahogy a 2. írja, egy dolog kivételével: a pirospaprikát még akkor kell rádobni, mikor zsiradékon párolódik a hagyma és a gomba. Ellenkező esetben csak színezni fog, de ízt nem ad, ugyanis a pirospaprika csak zsiradékban oldódik! Szóval a vízzel való felöntés előtt tedd még bele.

2013. máj. 11. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon apróra vágod a hagymát, Egy evőkanálnyi zsírt ( nem olajat, mert annak nem lesz szaftja) megmelegítesz, ráteszed a hagymát, és állandóan kevered, amíg a hagyma üveges nem lesz. Akkor ráteszed a pirospaprikát, és a gombát. Egy nagyon kevés vizet öntesz rá, és sűrűn kevergetve puhára párolod. (ha elfövi a vizét, akkor is csak nagyon kevés vízzel pótold. Tehetsz hozzá borsot, oregánót. A köménymag nem való a gombához.
2013. máj. 11. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Helyesen Champignon (Sampinyon) gomba! A francia Champagne környékéről kapta a nevét ahonnan a pezsgő.

A Sampion (Champion) bajnokot jelent!

2013. máj. 11. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én ugy hallottam hogy ezt a gombát csak 3percig szabad sütni illetve "főzni" különben megkeményedik!Igaz ez?
2013. máj. 11. 19:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz. Nem keményedik meg. Ez a 3 perc inkább a májra igaz, de annál sem mindegyik 3 perces.

A 2-es receptjéhez még annyit tennék hozzá: amikor már megfőtt, egy teáskanál lisztet kevés vízben elkeverek, a gombát a meleg főzőlapról lehúzom és teaszűrőn át beleengedem ezt a "habarást", majd visszateszem és összeforralom. Akkor nem úszik vízben a pörkölt, ahogy mások is írták. Ha ebbe teszed a tejfölt, csodás lesz.

2013. máj. 11. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem keményedik meg.

Az elkészült pörkölt szaftot én botmixerrel pépesítem és igy nem úszkál a tetején a hagyma. Engem is zavar.

2013. máj. 11. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! SAjnos a tejföl tabu tejfehérje allergiás a nagyobbik fiam!
2013. máj. 11. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!