Abból a fehér gombából amit a tescoba lehet kapni hogy kell gomba pörköltet késziteni? Nem jut eszembe a neve
Zsiradékon hagymát dinsztelsz, egy kicsit megsózod, és egy kevés vízzel megpárolod. (így szaft lesz, nem darabos hagyma lében )ha más elég krémes, ráteszed a szeletelt gombát, megint sózod, mert a gombát muszáj, különben odaéghet. hamar levet fog engedni így. fedő alatt párolod, és, ha félpuha , akkor tegyél rá pirospaprikát, kis őröltköményt, tényleg úgy , mint bármilyen más pörköltre.
sűrű szaftos legyen a végeredmény. van , aki tejföllel szereti,de anélkül is nagyon finom rizzsel, tésztával, nokedlivel.
"Zsiradékon hagymát dinsztelsz, egy kicsit megsózod, és egy kevés vízzel megpárolod. (így szaft lesz, nem darabos hagyma lében )"
-hú ez a szaft készítés ez éngem is nagyon érdekelne,írj léci egy kicsit bővebben róla,mert nekem is a vízben úsznak a hagymadarabok,
-köszi-
Első: ha értelmesen nem tudsz válaszolni, inkább ne szólalj meg. Csiperke gomba magyarul, vagy champignon, de az franciául van.Azért az áll a dobozokon, mert többségében nem magyar termékek. De ettől még tudni kellene leírni, ha már megpróbálkozol vele.
A pörkölt úgy van, ahogy a 2. írja, egy dolog kivételével: a pirospaprikát még akkor kell rádobni, mikor zsiradékon párolódik a hagyma és a gomba. Ellenkező esetben csak színezni fog, de ízt nem ad, ugyanis a pirospaprika csak zsiradékban oldódik! Szóval a vízzel való felöntés előtt tedd még bele.
Helyesen Champignon (Sampinyon) gomba! A francia Champagne környékéről kapta a nevét ahonnan a pezsgő.
A Sampion (Champion) bajnokot jelent!
Nem igaz. Nem keményedik meg. Ez a 3 perc inkább a májra igaz, de annál sem mindegyik 3 perces.
A 2-es receptjéhez még annyit tennék hozzá: amikor már megfőtt, egy teáskanál lisztet kevés vízben elkeverek, a gombát a meleg főzőlapról lehúzom és teaszűrőn át beleengedem ezt a "habarást", majd visszateszem és összeforralom. Akkor nem úszik vízben a pörkölt, ahogy mások is írták. Ha ebbe teszed a tejfölt, csodás lesz.
Nem keményedik meg.
Az elkészült pörkölt szaftot én botmixerrel pépesítem és igy nem úszkál a tetején a hagyma. Engem is zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!