Honnan lehet tudni, hogy a fehér csiperke gomba friss-e még?
kicsit nehezebben jön le tépésre a héja
és nem "hófehér"
és a szára szálkásabb, összesettebb
ez még jó vagy kuka?
kilóra vettem, nem zacskóra, nem volt rajta lejárati dátum
köszönöm
a héjának kell hófehérnek lennie vagy a pucolás után?
Jobb ha fehér és tök friss, de
ha kicsit barnás és nehezebben hámozható még nem veszélyes. Azt nézd, hogy szét tudod-e törni? Ha igen, az még jó ropogós. Ha csak tépni lehet, az már gyanús. És ha törni próbálod, de helyette fröcsköl, és lé jön belőle, az meg már egyértelműen rohadt...
köszönöm
mi az a muslic?
eléggé határeset :(
a 3 éves fiam is enne belőle, ezért inkább....
ha a tönkje lyukas, vagy szálas, azt törd ki belőle és ne használd fel. ha a kalapja még roppanós, akkor nyugodtan használd fel.
a "héja" nem mindig hófehér, de attól még jó lehet.
ha ma megfőzöd, és frissen elfogyasztjátok semmi baj nem lehet, még kisgyereknek sem.
persze ehhez tudnod kel, hogy nem érzékeny- e a gyomra a gombára.
mivel emészthetetlen rostszerkezetű, sok felnőtt sem bírja,
illetve gyomorpanaszokat okoz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!