Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet szeretnék enni, jó...

Pörköltet szeretnék enni, jó magyarosat ubisalival a pulyka melyik részéből csináljam?

Figyelt kérdés
Sajnos csak egy fék pulyka van a fagyasztóban, nem nagyon akarok boltba menni, pedig disznóhúsból biztos jobb lenne a pörkölt. Melyik részét vegyem le amiből jó kis pulykapörit csinálhatok? Paprika, paradicsom, krumli, uboka dögivel a hűtőben. recept?

2013. júl. 27. 23:17
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Pár napja ettünk pulykapörköltet, mellfiléből csináltam, nagyon finom lett.
2013. júl. 27. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Pulykacombból ízletesebb, mint pulykamellből! Persze attól is függ, hány főre készíted, mekkora a fél pulykád, na és hogy filézve kockára vágva készîted, vagy darabosan csontjával, mert úgymismízletes! A csont is sűrűbbé, ízletesebbé teszi!
2013. júl. 27. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is a combra szavazok.
2013. júl. 27. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Felső comb. Kb 45 perc alatt puhul fel.
2013. júl. 28. 05:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
32%

Eddig én még csak a csontosából főztem pörköltet, és rögtön hordós aprókáposztával össze = húsos káposzta.

A vastag húsát, combja, melle, szárnya = eddig csak sültnek használtam.


Van egy jellegzetesen "vadas" íze a pulyka-pörköltnek, a hordós káposzta valamennyit elnyomott rajta!

2013. júl. 28. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Csontozott felsőcombból szoktam, nagyon finom, végén kis vörösborral, mint a marhahúsból készültet.
2013. júl. 28. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
pulyka nyak
2013. júl. 28. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Felsőcomb.
2013. júl. 28. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Húúú, nagyon finom lett. Nem vagyok gyakorlott főzőbajnok, de tuti jó ötlet volt a comb. Egy felső combot kiolvasztottam, lecsontoztam, kivettem a nagyobb inakat és felkockáztam. Csináltam egy gyorspácot olivaolajból, kecsap, mustár, só bors kicsi tárkony. Ameddig megpirítottam a hagymát állt kicsit, beletettem a hús a paradicsomot meg a paprikát és jóegy óráig főztem, jó kis szaftja lett. Nyammm. Csináltam mellé krumpipürét és tejfölös ubisalit. Borra én is gondoltam csak a gyerek miatt nem mertem, majd legközelebb. Szerencsére boltba se kellett mennem semmiért, minden ajándék cucc volt nagyszülőktől! :-)

Köszönöm a segítséget!

2013. júl. 28. 12:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!