Pörköltet szeretnék enni, jó magyarosat ubisalival a pulyka melyik részéből csináljam?
Eddig én még csak a csontosából főztem pörköltet, és rögtön hordós aprókáposztával össze = húsos káposzta.
A vastag húsát, combja, melle, szárnya = eddig csak sültnek használtam.
Van egy jellegzetesen "vadas" íze a pulyka-pörköltnek, a hordós káposzta valamennyit elnyomott rajta!
Húúú, nagyon finom lett. Nem vagyok gyakorlott főzőbajnok, de tuti jó ötlet volt a comb. Egy felső combot kiolvasztottam, lecsontoztam, kivettem a nagyobb inakat és felkockáztam. Csináltam egy gyorspácot olivaolajból, kecsap, mustár, só bors kicsi tárkony. Ameddig megpirítottam a hagymát állt kicsit, beletettem a hús a paradicsomot meg a paprikát és jóegy óráig főztem, jó kis szaftja lett. Nyammm. Csináltam mellé krumpipürét és tejfölös ubisalit. Borra én is gondoltam csak a gyerek miatt nem mertem, majd legközelebb. Szerencsére boltba se kellett mennem semmiért, minden ajándék cucc volt nagyszülőktől! :-)
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!