Piskóta sütésben jártas valaki? Tortát szeretnék sütni.
3 lapos tortát szeretnék csinálni. 26 cm tortaformám van. Hány tojásból süssem a piskótát? Külön-külön kell a 3 lapot megsütni, pl 3-3-3 tojásból, vagy egyben pl 9-ből és utána 3 felé vágom? Fogalmam sincs a mennyiségről, csak példát írtam. Milyen hőmérsékleten, hány percig kell sütni?
Ja, és ha ma késő délután megsütöm, akkor mit csináljak vele, hogy holnap délelőttig ne száradjon ki? Akkor töltöm meg.
Még valami :) Tényleg lehet helyettesíteni egy-két tojást vízzel? Evőkanál vagy kávés? És ugyanolyan lesz, mintha csak tojásból készíteném?
Bocsi a sok kérdésért, előre is köszi a segítséget!
Szerintem süsd meg külön, ha megtudod oldani, én úgy szoktam hogy összesen 9 tojás +9 evőkanál kristálycukor, 9 evőkanál víz, 9 evőkanál liszt. Egy pici sütőpor a liszthez.
3 laposat csinálsz, tehát három felé kell osztani:
3 tojássárgáját összekevered a 3 evőkanál cukival.... a 3 tojásfehérjét a 3 evőkanál vízzel +3 evőkanál lisztet.
A tojásfehérjét fel kell verni (tehetsz bele egy csepp cukit is). a végén a kettő masszát óvatosan egymásba keverni. És megsütni.
Aztán így a többi kettőt is.
Mi csináltunk már ilyet és jobb lett, mert nehéz szétvágni.
Egy lapot 9-10 percig kell sütni, és ne nyisd ki közben a sütőt, mert akkor nem nő meg.
meleg sütőbe kell tenni (elég melegbe), és a felső részbe a lángtól a legtávolabb.
ha egybe sütöd az egészet akkor 30-40 perc.
ha 3 lapra osztod, akkor 9-11 perc kb.
De érzed a jó piskóta illatot, akkor már kinyithatod a sütőt és nézd meg villával hogy megsült-e.
Miért ma töltöd meg?
sztem ha beteszed a hűtőbe és valamivel (alufólia, nejlon betakarod) akkor eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!