Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéscombból készítenék...

Ági28 kérdése:

Sertéscombból készítenék valamit zsemlegombóccal, ami szószos, mustáros, mint a vadas, de nem vadast. Ötletek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 31. 07:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Indulásként a combot: vagy kiklopfolod és szeletben sózod, vagy csíkokra vágod és úgy pörgeted meg sóval.

- Sütés előtt lisztbe forgatod és hirtelen kisütöd, majd félreteszed.

- Egy pohár tejfölbe lisztet símára kavarsz, és vagy reszelt sajtot, és őrölt borsot adsz hozzá, vagy a sajt helyett zúzott fokkahgymát kavarsz a tejfölbe a liszt mellé

- ezt a tejfölt kevés, felmelegített zsírba/olajba öntöd, és hideg vízzel rögtön hígítod állandó kavargatás közben.


Amikor a mártás kész, visszarakod bele a sült husit és még egy kicsit összerotyogtatod. A zsemlegombóc jó köret hozzá.


De ugyanígy készíthetsz mellé gomba-mártást is, vagy esetleg egy lecsó-alapba rakod vissza a megsült husit, és ahhoz lesz a gombóc-köret.

2013. júl. 31. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Most látom, hogy mustárt is akarsz, talán a tejfölös-alapú mártásokhoz "befér", én nem próbáltam, de lehet, hogy azzal jobb lesz, mint az eredeti.

A lecsó-alapba nem raknám bele még próbaképp sem!

2013. júl. 31. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Bakonyi gombás szósz? Ha kéred leirom.
2013. júl. 31. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet! :) Jól hangzik a recept, kipróbálom!
2013. júl. 31. 08:55
 5/6 A kérdező kommentje:
A gombát sajnos nem szereti a család, de azért köszi! :)
2013. júl. 31. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:
amit én szoktam, egy kis füstölt szalonnát felaprítok és lesütöm, rárakom a csíkokra vagy kicsikre vágott disznó combot,fokhagymával, fehérre sütöm, azután felengedem vízzel és addig főzöm, amíg puha nem lesz,sózom, borsozom, majd zsírjára sütöm , rakok rá egy nagyon kicsi őrölt pirospaprikát és egy családi tejfölt öntök rá (egyébként mehet bele egy kicsi liszt is a tejföl előtt). felrottyantom és kész is, én tésztával és rizzsel szoktam tálalni!
2013. júl. 31. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!