Sertéscombból készítenék valamit zsemlegombóccal, ami szószos, mustáros, mint a vadas, de nem vadast. Ötletek?
Indulásként a combot: vagy kiklopfolod és szeletben sózod, vagy csíkokra vágod és úgy pörgeted meg sóval.
- Sütés előtt lisztbe forgatod és hirtelen kisütöd, majd félreteszed.
- Egy pohár tejfölbe lisztet símára kavarsz, és vagy reszelt sajtot, és őrölt borsot adsz hozzá, vagy a sajt helyett zúzott fokkahgymát kavarsz a tejfölbe a liszt mellé
- ezt a tejfölt kevés, felmelegített zsírba/olajba öntöd, és hideg vízzel rögtön hígítod állandó kavargatás közben.
Amikor a mártás kész, visszarakod bele a sült husit és még egy kicsit összerotyogtatod. A zsemlegombóc jó köret hozzá.
De ugyanígy készíthetsz mellé gomba-mártást is, vagy esetleg egy lecsó-alapba rakod vissza a megsült husit, és ahhoz lesz a gombóc-köret.
1-es vagyok!
Most látom, hogy mustárt is akarsz, talán a tejfölös-alapú mártásokhoz "befér", én nem próbáltam, de lehet, hogy azzal jobb lesz, mint az eredeti.
A lecsó-alapba nem raknám bele még próbaképp sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!