Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vadas mártáshoz mikor kell a...

Vadas mártáshoz mikor kell a cukrot tenni kell egyetalán tenni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 24. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor teszek bele, mikor a zöldségeket pirítom nagy lángon. Akkor megy bele a mustár is. De ha kész van, turmixolva, akkor még ízesítem aszerint, mi hiányzik.
2012. nov. 24. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán nem muszály cukrot tenni!
2012. nov. 24. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Cukor kell bele, mert anélkül nem jó ízű. Én akkor szoktam, amikor a mustárt is.
2012. nov. 24. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Cukor pedig kell bele. Mi a leturmixolás után szoktuk ízesíteni, mustárral, tejföllel együtt megy bele a cukor is. Egyébként hallottam, hogy eredetileg karamellával kell csinálni, azzal lesz az igazi.

2012. nov. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A vadasmártás lényege a leturmixolt zöldség (páclével), a sült hús szaftja és a karamell (NEM CUKOR) közötti csodálatos ízharmónia.


Az a kérdés csak, hogy ki mennyire igényes, ki mennyit hajlandó sz@rakodni vele.


Vendéglős vagyok, csodálatos vadast csinálunk, kiírom ide a receptjét, jó étvágyat.


Vadas legjobb receptje!!!

Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, pár szem borssal, a babérlevéllel, a borókabogyóval és sóval 1,5 l vízben feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, levesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a felszeletelt húsra öntjük. Legalább 3 napra a hűtőbe tesszük, és naponta legalább kétszer megforgatjuk. Elkészítéskor a húst kivesszük a pácból, megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. Zsírral bekenjük, és tepsiben félig megsütjük. Ekkor ráhalmozzuk a zöldségeket a pácléből, ügyeljünk arra, hogy a bors, a boróka és a babér ne kerüljön bele, kevés páccal felöntjük, és letakarva puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarjuk, és melegen tartjuk. A zöldségekhez adunk 2 kanál lisztet, elkeverjük, majd egy lábasban jól átsütjük. Hozzáadunk egy kis páclevet, és pár percig tovább főzzük. Villával vagy botmixerrel összetörjük. 2 dkg cukrot barnára pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró kockára vágott füstölt szalonna pörcöt keverünk hozzá.

2012. nov. 24. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Én mindig karamellizálok egy kis cukrot, kicsi vízzel felengedem,felolvasztom a karamellizálódott cukrot és azt teszem a lepárolt zöldségekhez. mindegy, hogy mikor, a lényeg, hogy benne legyen. egészen más, mint sima cukorral.
2012. nov. 24. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

15:30

Huh! Hát ez a szakma, és ez a kontármunka között a különbség:)

Ráadásul mindezt marhahússal teszed, ugye? Étteremben valóban van egy rozsdabarna szín a vadashúson.

Ezek után képzeld el azt a barbárságot, hogy én pulykatallérokból csinálom, nem pácolom előre, de legalább hamis vadasnak aposztrofálom:))

Még soha nem mertem zsemlegombócot kreálni, de néha lehet a multinál kapni 6 darabos kiszerelésben, kis tasakban kell kifőzni. Hát mennyei!De csak azért mondom, mert a közreadott receptedet nem volt módomban kóstolni.Biztos zongorázni lehetne a különbséget:)

De a kérdésre visszatérve: ha cukor van benne, akkor kap egy kis "lágy, barátságosabb" ízt.

2012. nov. 24. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A hamisítást is lehet "művészi" szinten művelni :) sokan vagyunk úgy, hogy eltérünk jócskán az eredetitől, de attól még isteni finom a végeredmény.

én is készítettem már számtalanszor hamisvadast, hamisgulyást és sorolhatnám, de még nem pereltek érte a családtagok:)a kérdésre már válaszoltam, vagyis én is karamellizálom a cukrot, akár "eredeti", akár hamisvadashoz. (a szalontüdőhöz is, és a pároltkáposzták alá is)

2012. nov. 24. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:

Amelyik vendéglőben így készül a vadas, nagyon szívesen megkóstolnék mást is!

Csak gratulálni tudok hozzá!!

2012. nov. 24. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!