Leves csontból (sertés) mit csinálhatok még húslevesen és mártáshoz főtt húson kívül?
Figyelt kérdés
rengeteg van,de unom a levet2011. febr. 1. 14:42
1/7 anonim válasza:
ha a csontból alaplevet főzöl, szinte mindenféle levest felönthetsz vele. gombaleves, karfiolleves, zöldbab,-borsó leves, raguleves... sorolhatnám a végtelenségig.
főzz egy jó adagot, és kiporciózva adagonként fagyaszd le.
bármikor felhasználhatod, finom leveseid lesznek.
2/7 A kérdező kommentje:
a húst is beletegyem az adagokba?
2011. febr. 1. 14:48
3/7 anonim válasza:
Anyukám főzelékbe teszi, savanyú kápsztába, kelkáposztába, paradicsomos káposztába. Pörkölt alapot csinál, arra teszi a káposztát és a szokásos módon fejezi be. Így jó tartalmas főzeléket kap, apukámmal szeretik. Én - bevallom - hús nélkül jobban szeretem, mert könnyebb étel.
4/7 anonim válasza:
hát, ha húsoscsont akkor azt is, attól még finomabbak lesznek a zöldséglevesek.persze nem a csonttal együtt:)
5/7 anonim válasza:
Ha sok a csontom és van rajta hús is, nem akarok belőle húslevest :
Megfőzöm levesalapnak, a húst leszedem róla,ledarálom,fűszerezem és késítek belőle húsgombócot,vagy egy kevés friss hússal összegyúrva fasírozottat.
Vagy: gulyáslevesbe,paprikásba belefőzöm. Ha megfőtt, a csontokat kiveszem, a húst leveszem róla,és kisebb darabokra vágva visszateszem.
Ha sok rajta a kövérje,azt nem teszem vissza. Szeretjük hidegen kenyérrel enni.
6/7 anonim válasza:
Egy részét megfőzheted egy adag tarkabab levesben is. Amikor megfőtt: leszeded a csontról a húst és visszarakod a levesbe, vagy: rajta hagyod a csonton, besózod, törtpaprikával és esetleg egy kis fokhagymával is megszóród, hidegen kenyérrel vacsorára. De ha csak sózod, egy adag paradicsom-szósszal is újabb adag ebéd.
7/7 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos válaszokat
2011. febr. 2. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!