Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált vadas mártás egyszerűen?

Bevált vadas mártás egyszerűen?

Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 17:38
1 2
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Ahogyan én készítem:

Vöröshagymát apróra darabolok, kevés zsíron megdinsztelem, beleforgatom a karikára szelt répát, gyökeret, majd belerakom a felszeletelt marhahúst és fehéredésig sütöm benne. Kevés vízzel felengedve, sót, borsot, babérlevelet teszek bele, és födő alatt puhára párolom.

Amikor a husi már puha, kiszedem, a zöldséget összetöröm, vagy turmixolom, majd visszarakom a tűzre. Lisztet szórok rá, gyorsan összekeverem és kevés vízzel felöntve símára kavarom. Tejfölt, mustárt, pici cukrot teszek bele, és ha összefőtt, a marha-szeleteket visszarakom bele.

Köret lehet: főtt rizs, főtt tészta, főtt gombóc.

2012. dec. 29. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Akkor nem sok különbség lesz az én holnapi vadasok között. Én feltettem főni 3-4 db sárgarépát, 2 db fehér répát sóval, és vagy 5 db babér

levéllel főni. Mikor megpuhult reszelőn lereszeltem, és ráöntöttem a jó izü levét, és most áll a hűtőben holnapig. Majd holnap felforralom. Másik lábasban olajban lisztet fogok piritani, és egy hideg tejföllel simára keverem a rántást. Majd összevegyitem a rántást a lereszelt zöldséggel, és óvatosan platnin kiforralom. Én még egy kis cukorral, mustárral, borssal, és egy kis ecettel izesitem.

2012. dec. 29. 18:02
 4/13 A kérdező kommentje:
77% - Biztos, hogy az elején a hagymára rakott répán megtudod sütni a hust fehéredésig?
2012. dec. 29. 18:04
 5/13 anonim ***** válasza:
83%

Hasonló az előttem szólóhoz, de én úgy értem, hogy csak a mártásra kérdeztél.

én is hagymát dinsztelek, erre szórok egy jó ek. cukrot és egy kicsit karamellizálom. ha kezd a cukros hagyma enyhén színesedni, egy csöpp vizet teszek rá. erre mennek a zöldségfélék, fehér és sárgarépa egy nagyon pici zellerdarabka. a sárgarépa van "túlsúlyban ". jól átkeverve fedő alatt puhára párolom, majd egy-két kis fakanál liszttel leszórom. hidegvízzel átkeverem, hogy a lisztes cucc mártás szerű legyen.

persze teszek bele sót, egészborsot, babérlevelet és pár szem borókabogyót is a párolssal egyidőben.

ja és a zöldség amikor félpuha egy fél alaposan megmosott vékonyra szelt citromot is teszek bele héjastól.

amikor ez az egyveleg teljesen puha, a liszttől sűrű is , akkor kiszedem a citromokat a babért, és botmixerrel jól megdolgozom. sima legyen, ekkor teszek bele még ízlésünk szerint cukrot, mustárt, citromlevet, egy kevés tejfölt.

Más húsokhoz és köretekhez is szoktam készíteni, ha "vadasra" vágynak, de éppen nincs marha vagy vadhúsunk.

Mi legjobban zsemlegombóccal, vagy krummplifánkkal szeretjük.

2012. dec. 29. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
52%

2-es vagyok, 4-esnek!

Persze, hogy meg tudom sütni, amikor a zöldséget a husi segítségével félrekotrom, és így a husi kerül a lábas (esetemben az átlátszó jénai) aljára! :))))


Kedves Kérdező!

Nem vagyok abban biztos, hogy a külön készített, vízzel felengedett rántás hozzáadása a zöldséghez + annak a levéhez, nem lesz-e attól már túl híg, vagyis lesz-e belőle jó sűrű, igazi szaftos mártásod?

Félő, hogy ez esetben inkább fog egy rántott leveshez hasonlítani, mint egy sűrű mártáshoz.

2012. dec. 29. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
52%

Ha már köret:

Az előbb láttam a Tv-paprikán:

kukorica-darából főztek puliszkát jó sűrűre, egy szögletes müa. tálkát folpackkal kibéleltek, beleöntötték a puliszkát, és be a hűtőbe, míg megdermedt.


Kiborították deszkára, kb. 5-6 cm átmérőjű karikákat szaggattak belőle, serpenyőben kisütötték mindkét oldalát, és azt adták a paradicsomos raguhoz köretnek.


Még esetleg (talán) a vadas mellé ez is elmenne, egyszer érdemes lenne kipróbálni.

2012. dec. 29. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Persze a levéből csak annyi lesz felhasználva, amennyi szükséges. Sürü a rántástól, és a teljes doboz tejföltől lesz.
2012. dec. 29. 18:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem rossz ötlet, de én inkább grizzel csinálnám- akár tejben is.
2012. dec. 29. 18:23
 10/13 anonim ***** válasza:
26%
No igen, ez is jó ötlet, mivel a kukoricától már gondolatban is idegenkedek.
2012. dec. 29. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!