Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok-sok tojásból mit ajánlotok...

Sok-sok tojásból mit ajánlotok készíteni?

Figyelt kérdés
Kicsit besokalltunk tojásból, vettem 30 darabot, 5 fogyott el belőle és félek,hogy megromlik,már 2 hete hűtőben van. Szeretnék valami finomat készíteni belőle. Lehet édes vagy sós kaja is.
2009. okt. 22. 11:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

madártej


vagy dobos torta igazi krémje tojásos krémml készül, isteni....

2009. okt. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
madártej ami most így eszembe jutott....
2009. okt. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
a dobos torta igazi krémje tojással készül?????tudsz receptet?leírnád????
2009. okt. 22. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Kaszino tojàs, nem tul bonyolult és nagyon finom.
2009. okt. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Törd fel a tojásokat,egy zárható tetejű dobozba tedd bele,és fagyaszd le.Annyit tegyél egy dobozba,amennyit majd egyszerre felhasználsz.Ha használni akarod,akkor csak ki kell olvasztanod.Igaz,akkor már nem tudod szétválasztani a fehérjét a sárgájától,de így biztos nem romlik meg.Sokszor teszek én is így.
2009. okt. 22. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
A kaszinótojást hogyan kell készíteni? Jól hangzik,de még sosem csináltam.
2009. okt. 22. 11:53
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

20 db-hoz

10 tojás

1 nagy tejföl

ízlés szerint mustár,

ízlés szerint majonéz,

majoranna

aki szereti bazsalikom,

kakukkfü

fehér bors


Elkészítés:

A tojásokat megfözöm, kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. A sárgájához adok pici mustárt, majonézt, majorannát, sót, borsos, (ízlés szerint bazsalikom kakukkfü) sót. Alaposan kikutyulom. A kettévágott tojásokat egy kis peremes tálra teszem, visszatöltöm a belsejébe a kikutyult tölteléket, és majonnézzel hígított tejföllel leöntöm. Tetejére egy kis majorannát szórok. Jól leütve tálalom.

2009. okt. 22. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet. És hozzá mit lehet enni? Pirítós illik hozzá,vagy kenyér?
2009. okt. 22. 13:13
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
A kaszinotojás öntetéhez zselatint is illik tenni, és ezzel többször leönteni a tojásokat, be a hütőbe, hadd dermedjen, aztán megint leönteni, és igy vastag máza lesz, olyan, mint a "boltban" A lecsurgott majonézt, ami odadermedt, a tojás körbeszelése után ismét föl lehet olvasztani, és ezzel folytatni a tojások beburkolásást. Ha készen van, a töltekékből egy keveset nyomóformába teszek és a csillagmintával csinos gombócot kanyarítok a tetejére, borsószemmel és pertezselyemlevéllel díszítem, majd olvasztott zselatinnal fényezem. Mindez még szebbb, ha talpazatot is csinálsz neki.
2009. okt. 22. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Tojássaláta: 10 db fött tojást jó nagy adag tartármártásba szelek (nem karikára, hanem girizdre) kis időt állni kell hagyni, hogy összeérjen
2009. okt. 22. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!