Sok-sok tojásból mit ajánlotok készíteni?
Figyelt kérdés
Kicsit besokalltunk tojásból, vettem 30 darabot, 5 fogyott el belőle és félek,hogy megromlik,már 2 hete hűtőben van. Szeretnék valami finomat készíteni belőle. Lehet édes vagy sós kaja is.2009. okt. 22. 11:14
1/17 anonim válasza:
madártej
vagy dobos torta igazi krémje tojásos krémml készül, isteni....
2/17 anonim válasza:
madártej ami most így eszembe jutott....
3/17 anonim válasza:
a dobos torta igazi krémje tojással készül?????tudsz receptet?leírnád????
4/17 anonim válasza:
Kaszino tojàs, nem tul bonyolult és nagyon finom.
5/17 anonim válasza:
Törd fel a tojásokat,egy zárható tetejű dobozba tedd bele,és fagyaszd le.Annyit tegyél egy dobozba,amennyit majd egyszerre felhasználsz.Ha használni akarod,akkor csak ki kell olvasztanod.Igaz,akkor már nem tudod szétválasztani a fehérjét a sárgájától,de így biztos nem romlik meg.Sokszor teszek én is így.
6/17 A kérdező kommentje:
A kaszinótojást hogyan kell készíteni? Jól hangzik,de még sosem csináltam.
2009. okt. 22. 11:53
7/17 anonim válasza:
Hozzávalók:
20 db-hoz
10 tojás
1 nagy tejföl
ízlés szerint mustár,
ízlés szerint majonéz,
majoranna
aki szereti bazsalikom,
kakukkfü
fehér bors
só
Elkészítés:
A tojásokat megfözöm, kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. A sárgájához adok pici mustárt, majonézt, majorannát, sót, borsos, (ízlés szerint bazsalikom kakukkfü) sót. Alaposan kikutyulom. A kettévágott tojásokat egy kis peremes tálra teszem, visszatöltöm a belsejébe a kikutyult tölteléket, és majonnézzel hígított tejföllel leöntöm. Tetejére egy kis majorannát szórok. Jól leütve tálalom.
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet. És hozzá mit lehet enni? Pirítós illik hozzá,vagy kenyér?
2009. okt. 22. 13:13
9/17 anonim válasza:
A kaszinotojás öntetéhez zselatint is illik tenni, és ezzel többször leönteni a tojásokat, be a hütőbe, hadd dermedjen, aztán megint leönteni, és igy vastag máza lesz, olyan, mint a "boltban" A lecsurgott majonézt, ami odadermedt, a tojás körbeszelése után ismét föl lehet olvasztani, és ezzel folytatni a tojások beburkolásást. Ha készen van, a töltekékből egy keveset nyomóformába teszek és a csillagmintával csinos gombócot kanyarítok a tetejére, borsószemmel és pertezselyemlevéllel díszítem, majd olvasztott zselatinnal fényezem. Mindez még szebbb, ha talpazatot is csinálsz neki.
10/17 anonim válasza:
Tojássaláta: 10 db fött tojást jó nagy adag tartármártásba szelek (nem karikára, hanem girizdre) kis időt állni kell hagyni, hogy összeérjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!