Szeretnék profi püspökkenyeret készíteni. Ajánlotok nekem egy kipróbált és remek receptet?
Ez nagyon finom:
rumba áztatott mazsola
10 dkg kis kockákra vágott aszalt gyümölcs + mehet bele kandírozott narancshéj, citromhéj
10 dkg vagdalt dióbél / mogyoró
1 tasak vaníliás cukor
reszelt citrom- vagy narancshéj
25 dkg liszt
1,5 dl tej
2 db tojás
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
A margarint a cukorral addig keverjük, amíg könnyű, habos lesz. A tojásokkal együtt tovább keverjük, majd beletesszük a sütőport, az ízesítőket, a tejet és végül a lisztet. Kimargarinozott, lisztezett hosszú formában megsütjük (kb. 35-40 perc). Mikor megsült, porcukorral megszórjuk.
Szia! Első vagyok. Ha esetleg van sok maradék tojásfehérjéd, akkor ajánlok neked még egy finom receptet:
Ezt is készítettem már, nagy sikere volt. Annyit változtattam a recepten, hogy 2,5 dkg olvasztott margarint is belekeverek, nehogy véletlenül is száraz legyen 2-3 nap után. Margarin nélkül még nem készítettem, lehet, úgy sem szárad ki. A fagyasztóba eltett tojásfehérjét erre szoktam felhasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!