Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék profi püspökkenyeret...

Szeretnék profi püspökkenyeret készíteni. Ajánlotok nekem egy kipróbált és remek receptet?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nagyon finom:

rumba áztatott mazsola

10 dkg kis kockákra vágott aszalt gyümölcs + mehet bele kandírozott narancshéj, citromhéj

10 dkg vagdalt dióbél / mogyoró

1 tasak vaníliás cukor

reszelt citrom- vagy narancshéj

25 dkg liszt

1,5 dl tej

2 db tojás

1 tasak sütőpor

20 dkg porcukor

10 dkg margarin


A margarint a cukorral addig keverjük, amíg könnyű, habos lesz. A tojásokkal együtt tovább keverjük, majd beletesszük a sütőport, az ízesítőket, a tejet és végül a lisztet. Kimargarinozott, lisztezett hosszú formában megsütjük (kb. 35-40 perc). Mikor megsült, porcukorral megszórjuk.

2011. ápr. 27. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok. Ha esetleg van sok maradék tojásfehérjéd, akkor ajánlok neked még egy finom receptet:

[link]


Ezt is készítettem már, nagy sikere volt. Annyit változtattam a recepten, hogy 2,5 dkg olvasztott margarint is belekeverek, nehogy véletlenül is száraz legyen 2-3 nap után. Margarin nélkül még nem készítettem, lehet, úgy sem szárad ki. A fagyasztóba eltett tojásfehérjét erre szoktam felhasználni.

2011. ápr. 28. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, és 1 kávéskanál sütőport is teszek bele, biztos, ami biztos.
2011. ápr. 28. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!