Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazán finom püspökkenyeret...

Igabcsy kérdése:

Igazán finom püspökkenyeret hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés

A google-ban ezer féle receptet találtam, kezdve a 2 tojásostól a 9 tojásosig. Egyikbe tejfölt kell tenni, másikba tejet, harmadikba semmit. Egyetlen dologban közösek, hogy mindegyikbe kell csokoládé, magvak és aszalt gyümölcs.

Ekkora különbség nem lehet sütemény és sütemény között - ha már egyszer ugyan annak hívjuk.

Jó párszor már megjártam a netes receptekkel, ezért kérem, hogy akinek van igazi jó és kipróbált receptje, legyen szíves leírni.

Olyannak örülnék, aminek nem sárga a tésztája, hanem vagy kakaós vagy darált dió is van belekeverve.


2010. febr. 16. 19:08
 1/2 anonim ***** válasza:

30 dkg liszt

30 dkg cukor

5 tojás

0,5 csomag vanillincukor

10 g sütőpor

magok, gyümölcsök

kevés margarin


A lisztet szitáld át és jól keverd el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verj habot. A cukrot keverd ki a tojások sárgájával, add hozzá a vanillincukrot, majd dolgozd bele a lisztet (ha hozzászitálod kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc- vagy téglaformát kenj ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórd meg liszttel s ebbe simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy süsd, mint a felfújtakat. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufóliatakarással védd a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)


A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, étcsokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.

A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.



Én ezt szoktam csinálni. Őzgerincben sütöm, amikor kihűlt csokival bevonom, nagyon finom.

2010. febr. 24. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. Kifogom próbálni ezt is.

Miután nem jött válasz.... pár napja sütöttem egyet, aminek hasonló volt a receptje, csak 5 tojás helyett 2 volt benne plusz még 2 dl tejföl.

Nem lett rossz, de nekem kissé keménynek tűnt a tésztája.

Legközelebb megpróbálom a Te recepteddel.

2010. febr. 25. 21:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!