Mit csináljak? Csípős lett a húslevesem, túl sok borsot tettem bele, van valami praktika, hogy a csípősség "kimenjen" belőle és a gyerekek is ehessenek belőle? Még fő.
- Mindenképp vigyázz a leszűréskor, a legalja, ahol a bors összegyűlt, maradjon a főzéskori fazékban!
- Talán ha megpucolsz 1-2 szem krumplit és egészben belefőzöd, felvesz valamit a csipősségéből. Arra vigyázz, hogy ne főjjön benne szét, mert akkor csupa zavaros levesed lesz.
- Vagy, esetleg a most még fövésben levő "alkatrészeket" = hús, zöldség stb. kiveszed, a húslének kb. a felét rászeded, és tiszta vízzel pótolva a többit, újra sózva másik levest főzöl. Biztos, hogy nem lesz olyan ízletes, mint egyébként szokott, de ez esetben a bors íze sem lesz benne annyira intenzív.
Csak higítással lehet mérsékelni az erős ízt. nem vagyok híve a húsleveskockának, de most jól jönne. elveszel a léből (amit a felnőttek megehetenek) és a kockából főzött lével pótolod.(esetleg ételízesítős lé )
a krumpli sajnos csak a sót szívja be, a csípősség megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!