Rosszul evő gyerekek anyukái, ti milyen praktikákat vetettetek be, hogy jobban egyen a gyerkőc?
Hány kg?
Jó, ha villával eszik, sokkal könnyebb, mint kanállal, csak lehet, hogy ennek is elmúlik a varázsa.
Amit én csináltam, színes újságokat, raktam elé, azokat lapozgatta, most pl. karácsonyi lapokat, akár akciós újságokat is adhatsz neki.
Tudom, hogy ez rossz, hozzá szoktatjuk őket, hogy így egyenek.
A fiam már bölcsis, rettegtem, hogy mi lesz az evéssel. A bölcsiben leül, ha ízlik neki a kaja, eszik szépen egyedül, mindent megkóstol. Itthon nem, változatlan a helyzet.
Az enyém 14 hónapos, a főétkezés gyakran katasztrófa. Ő folyton játszana, a saját kanál csak pár napig érdekelte, arra meg végképp nem látom motiváltnak, hogy egyedül egyen.
Nekem szórakoztatnom kell közben, mindenféle apró játékokat odahordani. Vannak ujjbábok, apró háziállatok, hűtőmágnesek, ki-be pakolja őket, most már eteti-itatja őket, én meg "tömöm" közben. :-( Szmorú, de ez van. Végtelen türelemmel csinálom, más nem is nagyon bírja.
Ha nincsenek meg a megfelelő feltételek az étkezés elején (játékok odakészítve, amiket ő akar), ki sem nyitja a száját...
Szerintem add oda következő alkalommal is a villát, majd nagykanalat, valami újat mindig, ami kapcsolódik, kapcsolódhat az evéshez, és bízzunk benne, hogy előbb-utóbb maga akar enni!
14 hónapos lányom 10kg, soha nem evett jól, mindig a minimum alatt, de fejlődött, aminek nagyon örültem. Egy ismerősöm azt tanácsolta, hogy ragasszak matricákat az etetőszék tálcájára, és ez bevált nálunk, néhány hétig szépen elmutogatta mit lát a matricákon, mivel nagy állatrajongó, hát állatos figurák voltak, amiket cserélgettem. Esetleg próbáld ki. Anyukám sokszor besegít az evésnél, adokat játékot a kezébe, amit ő elhajgál és ekkor kanalazok és számolom :) Szereti, ha rajzolok neki, vagy ő rajzol, persze abban nincs köszönet, pláne ha a fal közelében van. De mivel sokmindent felismer, gomba, gyümik, zöldségek, labda, katicabogár, amiket könnyen lerajzolok, így hamar eltelik az evéis tortúra.
Remélem tudtam segíteni, jó étvágyat! Jah és a végén van jutalom, rudi vagy balami amit nagyon szeret és nem túl egészséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!