Tejallergiás gyerekek anyukái! Tudtátok?
Kisfiamról most derült ki, hogy tejallergiás gyanús, így semmi olyat nem ehet, amiben akárcsak tejszármazék van.
A tescoban vettünk tegnap baguettet (olyn, mint a kifli, csak kicsit hosszabb, tehát friss termék, nem a fagyasztott fajta). Ma elküldtem a férjemet a boltba, hogy hozzon vizes zsemlét a fiúnknak. Kíváncsiságból megkérdezte, és kiderült, hogy MINDENBE TESZNEK TEJPORT!!!!! kivéve a vizes szemlébe!!!!!! Nekem az eszem meg áll!!
És ha nem kérdezi meg a péket, akkor honnan tudja az ember, hogy mi az összetevője egy kiflinek, vagy zsemlének????!!!
8 és fél hónapos a kisfiam. Az lesz, hogy akkor én sütöm neki majd a kenyeret.:)
Ma elkezdtem a "nasikat" gyártani neki, sinlacból. Ismeritek? Első próbálkozásom nem lett a legjobb, de majd hát ha:)
Nektek van valami jó receptetek sinlacból?
Nálunk a rizstej jött be, ipari mennyiségeket gyártottam, azzal főztem, azzal sütöttem.
Nasiból pedig a téli fagyi, a coopos banános csoki, (az a pici, 40 Ft-os), a buláta, amit a DM-ben lehet venni, amiket evett.
Van kenyér, amiben nincs tejpor, sima fehér kenyér.
Mindent el kell olvasni, egy idő után belejössz.
ez egy jó oldal, olvasd majd el.: [link]
Nálunk a Sága felvágottak jöttek be, szerette, és tejmentes. Szóját mi nem hanyagoltuk, annyira nem, h ő szójaalapú tápszert ivott.
A kalciumpótlásról el ne feledkezz!
Egyébként mondok még valamit, a leveskockák egy részében is van tej, szóval tényleg mindent, de mindet el kell olvasni!
Vannak listák, találomra még egy neked:
fúh:) nagyon szépen köszönöm!!!
De a sága selyemsonkában van tej, azt néztem
3 éves a fiam, 2 éve szigorú diétán van, tej- és tojásmentesen. Előtte se vittük túlzásba a tejtermékeket, egyébként.
Én egy helyről vásárolok kenyeret, felhívtam a pékséget és megkérdeztem, eheti-e a fiam. Én azt tapasztalom, hogy mindenhol nagyon segítőkészek, akárkit hívok fel, hogy megérdeklődjem, eheti-e a gyerekem.
Én innen sütöm a kenyeret:
Egyébként hamar belejössz, majd meglátod, én már nem főzögetek külön. Bármit meg lehet sütni vízzel vagy növényi tejjel. Én főleg kókusz- és rizstejet használok, a zabtejnek valahogy fura íze van számunkra. Rizstejszínt használok tejszín, tejföl helyett az ételekbe. Nemrég fedeztem fel a kókusztejsűrítményt, krémeket készítek vele és palacsintát.
Hirtelen nem emlékszem, hogy te írtad-e, hogy 8 hónapos a kisfiad vagy valaki kommentelő, de tojás nélkül, növényi tejjel pl. palacsintát te is tudsz készíteni. Ha amerikai típusú palacsintát készítesz, margarinnal (LIGA a legjobb szerintem) és élesztővel, reszelsz bele egy kis almát, fahéjat, majd meglátod, hogy aztán nem győzöd csinálni.
Egy egyszerű zsömlerecept, kb. 16 zsömléhez:
1 kg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tk. só
5 dkg élesztő
kb. 5-7 dl víz
Gyúrod, keleszted, formázod, keleszted, tetejét vízzel lekened, 200fokon kb. 15-20 perc. Én kenyeret is sütöttem már ebből a tésztából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!