Linzer kosárka - nektek hogy nem lapul ki?
Figyelt kérdés
Linzertésztát muffintepsi mélyedéseibe nyomkodtam, volt fala meg mélyedése, de sütés közben ugye puha a tészta, legyúszott a fal és így egy jó vastag alja keletkezett 1 mm-es peremmel. Megoldottam, kivájtam a fölös részt, de nincs erre valami profibb módszer? Speckó forma vagy valami praktikus tipp? Ez így tiszta tésztapazarlás :(2013. máj. 21. 12:00
1/2 anonim válasza:
Nekem ilyen formám van : [link]
Piacokon vagy háztartási boltban lehet kapni kb 120 ft/db .
amikor muffin formába teszem a linzer tésztát : kinyujtom és pogácsa szaggatóval kiszagatom és igy teszem a formába tésztát : kicsit elő sütöm ilyenkor : a mélyedésbe babot vagy rizst ,szorok ,de lehet kapni sütő gyöngyöt is és kb 5-8 percig ,igy a sullyal sütöm és biztos lehetek benne ,hogy nem megy össze a tésztám és nem dagad meg az alja : A kosár formát is pogácsa szaggatóval szaggatom ki és aztán rakocsgatom a formába.
2/2 anonim válasza:
Amit az első belinkelt az a jó hozzá. Nem tapadásmentes és nem teljesen függőleges az oldala. Nekem is hasonló van és nagyon jól meg tudom benne csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!