Brokkoliból mit lehet készíteni levesen kívül?
Meg lehet párolni mandulás vajjal, le lehet rakni, finomfőzelékbe lehet belőle tenni...
Most nem jut eszembe egyébb ötlet.
Rakott brokkoli - nekünk nagyon izlik:
A brokkolit (1 kg) félig megfözöd (nem nagyon puhára), lecsurgatod.
Darált húst (30-40 dkg) hagymával kevés zsiradékon megpiritod, só, bors, köménymaggal (vagy amit éppen szerettek) füszerezed. (Esetleg maradék sült vagy fött húst is használhatsz hozzá)
Besamelt fözöl: 10 dkg vaj, 10 dke liszt, 1-2 dl tejet összefözöl, sóval, reszelt szerecsendióval izesited, a tüzröl levéle belekeversz 2 - 4 nyers tojást és simára kikevered.
Tüzálló tálba belerakod a brokkoli felét, rá a húst, a brokkoli másik felét, megszórod reszelt sajttal, ráöntöd a besamelt és forró sütöben (160 fok) 20-30 percig sütöd, amig a teteje szép piros lesz.
Sok másik zöldségfélével is lehet késziteni, a füszerezést a zöldségfélékhez igazitva lehet variálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!