Brokkoliból szeretnék holnap valami finomat készíteni ebédre, de semmi ötletem. Adnátok tippet mit kezdjek vele?
Csőben sült brokkoli
Brokkolit megpárolod (nem teljesen puhára, mert még sülni fog), olajjal kikent tepsibe teszed, közben sajtos Besamel (nem tudom, hogy írják, bocs) mártást készítesz (5 dkg vajon 5 dkg lisztet pirítasz, sózod-borsozod, 5 dl tejjel sűrűre főzöd, a végén 10 dkg sajtot belereszelsz, elkevered, ezt a mártást öntöd a brokkolira, kicsit az asztalhoz ütögeted, hogy a brokkoli közé is be tudjon folyni, végül sajtot reszelsz rá. addig sütöd, amíg a sajt megpirul. Nagyon finom, nekem minden hétvégén meg kell csinálnom, bár én karfiolt is teszek néha hozzá, ilyenkor a karfiolt pár perccel előbb dobom a vízbe, mert az kicsit tovább fő. Bocs, ha szájbarágós voltam :)
sertésszelet gazdagon:) karajt felszeleteled, kikloppfolod, befüszezerezed (én sót,borsot, köményt,paprikát, majorannát szoktam rátenni) majd teszel bele brokkolit,sonkát,sajtot, ráhajtod a másik felét, bepanirozod és kirántod:)
gondolom már nem aktuális a kérdés, de azér gondolom későbbiekbe még lehet ilyen problémád:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!