Ti hogyan készítitek a kovászos uborkát? Írnátok jól bevált receptet?
Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 20:52
1/4 anonim válasza:
Az uborkát megmosod, a végeit levágod, az oldalát három helyen késsel bevágod és egy nagyobb üvegbe egymás mellé beleteszed. Elötte az üveg aljára tegyél kaprot (meg tormalevelet, szölökacsot, meggylevelet, ha van). A tetejére egy darab kenyeret kell tenni. (A legjobb a vége, mert kevésbé málik szét)
Közben forralj fel vizet, minden 1 liter vizbe tegyél 1 evökanál sót, amikor langyos, öntsd rá.
Csak lazán takard le, hogy amikor forrni kezd majd, akkor a lé kitudjön jönni az üvegböl.
Állítsd napos helyre (ha netán közben lehülne az idö, akkor szobában is megerjed), és kb 3 nap múlva jó. Ezt arról lehet tudni, hogy az uborka szine megváltozik zöldröl olivszínüre.
2/4 anonim válasza:
Jól megsikálom az uborkát, levágom a két végét, bevágom két oldalt. Vizet forralok, lieternként 1 ek sóval, majd a jól kimosott üveg aljára kaprot és 4-5 gerezd fokhagymát teszek, erre jön az uborka, és a még meleg, de már nem forró sós víz, tetejére 1 szelet kenyér, egy vászon darabbal szoktam letakarni és átgumizni, a vásznon pár lyukat szúrok. Harmadik nap este kiszedem az uborkákat, leszűröm a levet, majd kis üvegekbe teszem a z uborkákat, ráöntöm a levet és mivel mi szheretjük jó kaprosan és fokhagymásan, minden üvegbe teszek kis szál kaprot és négybe vágott 2 gerezd fokhagymát, majd be a hűtőbe, legalább 1 napot kell ott állnia, hogy finom legyen.
3/4 anonim válasza:
Jók amiket írtak előttem, de a kömény ill. köménymag szerintem elengedhetetlen belőle.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi:)
2013. júl. 20. 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!