Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan készítitek el a...

Ti hogyan készítitek el a csalamádét? Olvastam recepteket, de olyan érdekelne, ami másnak bevált.

Figyelt kérdés

Miből mennyit? Elkészítésnek mi a folyamata? Ki kell nyomkodni a zöldség levét, vagy sem? Soha nem csináltam még, ezért vagyok ennyire tudatlan.

Köszönöm a válaszokat!


2012. aug. 23. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron és télen egyaránt szoktam csalamádét készíteni, módja a következő: kb. 1 kg.-os édes káposzta, négybe vágom, és uborkareszelőn szálasra reszelem. Ebbe kerül még , jól néz ki, ha pirosra érett zöldpaprikát is választasz, hegyes zöldpaprika, és sárga húsú is, csúcsánál elkezdve karikákra vágva, és most egy kis csalás, üveges csemege uborkát szoktam még belekarikázni. Összekeverem, közben forralok vizet, ecettel és sóval, a só mennyisége 1 liter vízhez 3 dkg, az ecetet úgy szoktam adagolni, hogyha megkóstolom, kissé savanykásabb legyen az íze. Ha forrt. ráöntöm a salátára, összekeverem, vagy fakanállal, vagy műanyag kanállal, villával, fémmel nem szabad. Természetesen olyan edényben csinálom, pl. jénai, hogy bírja a forrót. 3-4 percig hagyom ebben a lében állni, azután kiemelem, lecsepegtetem a csalamádét egy üvegbe, vagy műanyag tartóba, a levének és a savanyúságnak is külön kell kihűlnie. Amikor ez megvan, visszaöntjük rá a levét, lehet beledobni 3-4 szem egész borsot is. Ebben semmi tartósítószer nincs, 1 hétig biztosan eláll a hűtőben, akkor nekifutok a következő adagnak. A zöldségek aránya Tőled függ, én sok káposztát teszek bele, kevesebb a paprika, és az uborka, de ízlés kérdése. Ilyenkor, nyáron finomabb, a friss zöldfélék miatt.
2012. aug. 23. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nagyon jól leírta, ahhoz még pluszban: mi szoktunk egy gondolatnyi cukrot is bele, de tényleg csak minimálisat. Babérlevelet, szemes borsot, szemes köménymagot is, ha egyébként a hagyományos ízt keresed.


Ami zöldfélét összerakunk: káposzta (ez lehet fehér + lila is), paprika, uborka, zöldparadicsom, vöröshagyma szálára vágva.

2012. aug. 24. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!