Bevált mézes zserbó receptet kérhetek? Milyen süti lesz karácsonykor nálatok?
Tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál olvasztott méz, 1 kiskanál szódabikarbóna, 15 dkg porcukor.
Krémhez: 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg puha margarin
A lisztet a tojásokkal, tejföllel, a mézzel, a szódabikarbónával és a cukorral jól összegyúrjuk, majd ötfelé osztjuk. Vékony lapokra nyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot jól elkeverjük, és sűrű péppé főzzük. A puha margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pépet. A krémet 4 felé osztjuk, megkenjük vele a lapokat, és így egymásra rakjuk. Csokoládémázzal (1 tortabevonót felolvasztunk gőz felett 2-3 evőkanál olajjal) bevonjuk, és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Nagyon finom süti, de figyelni kell, hogy a lapokat ne süssük túl, mert akkor nem fognak megpuhulni. 180 fokos előmelegített sütőben egyenként 6-8 perc elég neki.
Én egyébként idén bejglit sütök (mákos, diós, gesztenyés), és gyümölcskenyeret, meg valami krémest, talán mézes zserbót, még nem döntöttem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!