Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket készítsek...

Milyen ételeket készítsek nyaraláson?

Figyelt kérdés
A barátommal Görögországba megyünk, és mivel apartmanban leszünk, én fogok főzni. Szerintetek milyen ételekkel készüljek? A hozzávalók egy részét itthonról visszük majd (pl hús).

2013. júl. 17. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Felesleges főzni : Az étel ugyan annyiba kerül mint nálunk .

2 ez neked nem nyaralás ha főzöl

reggelire vigyetek inkább különböző konzerveket ,és vegyétek meg mellé a pékárut .

Ha jól bereggeliztek akkor max napközben valami gyümölcsöt vagy még mindig vissza mehetek az apartmanba enni :

Este pedig bárhol esztek hidd el bőségesen adnak mindehol enni ..

2013. júl. 17. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én például darált húsból már itthon ragut készítenék, lefagyasztanám,akár több dobozban, ott pedig lehet rizzsel, tésztával-szósszal, krumplival, gombával variálni.

A hússzeleteket is lehet előre elkészítve vinni. Gondolom az a cél,hogy ne kelljen fél napot a konyhában tölteni.

2013. júl. 17. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen igaza van az előző hsz-nak. minden annyiba kerül vagy olcsóbb, mint itthon.nem egyszer voltunk, északon, délen, szigeteken is, de mindenhol nagyjából azonosak az árak. és tényleg nem drága esténként beülni valahova.

reggel minibolt, ami minden apartman alatt van, utána strand, kirándulás stb. este egy hangulatos kisvendéglő.

egymás hegyén -hátán vannak, lehet válogatni. az árak is kint vannak, szóval ki lehet számolni előre , mi mennyibe fog kerülni.ja és piacok is vannak, szóval nem érdemes semmit sem cuccolni.

Persze Te tudod. attól is függ merre mentek, hány napig utaztok, a hűtőbox kibírja-e addig, hogy a hús ki ne olvadjon.

ja és még sz sem biztos, hogy az apartman hűtője fagyasztós, akkor pedig nem tudsz mit kezdeni az itthonról vitt hússal.

2013. júl. 17. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

A többiekkel ellentétben én nem vagyok a főzés ellen. Sokkal olcsóbb, ahogy itthon is, ha az ember maga főz, s úgy a saját szája íze szerint főzhet, s tudja, milyen alapanyagokból. Nekem simán beleillene egy pihenősebb nyaralásba (merthogy mi speciel végigmotorozzuk a napokat :P) egy kis esti főzőcskézés, mivel nagyon élvezem a főzést, főleg friss alapanyagokból, de nem bírom, ha egész nap nem csinálok semmit. Sokkal lazább főzni és kiülni a teraszra hegyet vagy tengert nézni, mint éttermezni :)

Személy szerint nem vinnék húst (ha hozzájutnék jóféle házihoz, lehet, hogy vinnék, főleg füstölt formában, az a biztos), hanem ha húst akarnék enni, akkor összesütnék valami halat zöldségekkel, az gyors, egyszerű, finom.

Régebben játszott volna valami tésztaétel is (ma már nem eszem glutént, de itt nem is rólam van szó). Igazából ízlés dolga, nyilván rengeteg ételt el lehet készíteni apartmanban is.

2013. júl. 17. 14:28
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Egyben sütni húst :) Akár combot,vagy karajt. Pácold be valahogy . Én pl általában : kis olajba teszek,fokhagymakrémet,vöröshagymakrémet,ételízesítőt,vagy akármilyen husis fűszert.Tedd hűtőbe,hagyd legalább egy órát pácolódni. Nem túl sok olaj a tepsibe,bele a húst,majd valamennyi vízzel felönteni :) alufóliát a tetejére,majd a vége fele leveszed az alufóliát,és úgy sütni :) Lehet babgulyást,pörköltet....
2013. júl. 17. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
Én ilyenkor mindig lesütök jó sok zsírban egy nagy adag fokhagymával tűzdelt húst és napokig lehet enni kovászos uborkával, paprikával, paradicsommal, de lecsót is főzök mindig, mert azt 3 napig is lehet enni.
2013. júl. 17. 15:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Hát természetesen nem valami bonyolult kajákra gondoltam, hanem olyasmire, ami gyorsan megvan. Faluról vagyunk, szóval az itthonról vitt hús ingyen van. :D

Pár dolgot majd kipróbálok, amit írtatok. :)

2013. júl. 17. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!