Milyen ételt készítsek el a következő hozzávalókból? (Bővebben lent)
Ezek vannak itthon: vöröshagyma, gomba, főzőtejszín, tejföl, füstölt szalonna, sajt, tészta
Nem muszáj minden hozzávaló, de valamit a tejszínből és gombából és tésztából szeretnék csinálni, valamint a párom még a füstölt szalonnát is szeretné bele.
Ezek a fűszerek vannak: só, bors, fokhagymás fűszer, majoranna, bazsalikom, oregánó, őrölt chili paprika
Szóval mit készítsek össze a hozzávalókból és milyen fűszert tegyek bele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Nem vagyok nagy szakács, de:
A tésztát sós vízben szépen kifőzöd.
A hagymát felkockázod, a szalonna kisütött zsírján megpirítod, hagyd benne a megmaradó pörcöt is. Ezen majd megpirítod a gombát (amit előtte megmostál és felkockáztál). Amikor ezek így együtt szépen "zsírjára" sültek, felöntöd az egészet a főzőtejszínnel. Forralsz egyet rajta és kész, persze sózod, borsozod, fűszerezed ahogy szeretnéd. Ha ez kész, már csak össze kell állítani.
Tedd a tésztát egy jénaiba, öntsd le a szósszal, reszelj rá sajtot, és süsd meg. Jó étvágyat!
Közben már ki is találtam.
Már csak azt nem tudom hogy són és borson kívül még tegyek-e bele valamilyen fűszert és ha igen, akkor mit?
Így tervezem:
A tésztát kifőzöm szokás szerint.
Hagymát pirítok füstölt szalonnával. Beleteszem a szeletelt gombát, kis vízzel felöntve megpárolom.
Beleöntök főzőtejszínt és egy kis lisztet és jól elkeverem. Sót és borsot teszek bele.
Kérdés: még milyen fűszert tegyek bele?
Aztán a végén ráöntöm a tésztára és tálalom.
gombakrémleves
sajtos tészta
tejszínes gombamártásos tészta reszelt sajttal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!