Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételt készítsek el a...

Milyen ételt készítsek el a következő hozzávalókból? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ezek vannak itthon: vöröshagyma, gomba, főzőtejszín, tejföl, füstölt szalonna, sajt, tészta


Nem muszáj minden hozzávaló, de valamit a tejszínből és gombából és tésztából szeretnék csinálni, valamint a párom még a füstölt szalonnát is szeretné bele.


Ezek a fűszerek vannak: só, bors, fokhagymás fűszer, majoranna, bazsalikom, oregánó, őrölt chili paprika


Szóval mit készítsek össze a hozzávalókból és milyen fűszert tegyek bele?


Előre is köszönöm a segítséget!


2013. júl. 11. 21:11
 1/6 anonim válasza:
100%

Nem vagyok nagy szakács, de:


A tésztát sós vízben szépen kifőzöd.

A hagymát felkockázod, a szalonna kisütött zsírján megpirítod, hagyd benne a megmaradó pörcöt is. Ezen majd megpirítod a gombát (amit előtte megmostál és felkockáztál). Amikor ezek így együtt szépen "zsírjára" sültek, felöntöd az egészet a főzőtejszínnel. Forralsz egyet rajta és kész, persze sózod, borsozod, fűszerezed ahogy szeretnéd. Ha ez kész, már csak össze kell állítani.

Tedd a tésztát egy jénaiba, öntsd le a szósszal, reszelj rá sajtot, és süsd meg. Jó étvágyat!

2013. júl. 11. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Közben már ki is találtam.

Már csak azt nem tudom hogy són és borson kívül még tegyek-e bele valamilyen fűszert és ha igen, akkor mit?


Így tervezem:

A tésztát kifőzöm szokás szerint.


Hagymát pirítok füstölt szalonnával. Beleteszem a szeletelt gombát, kis vízzel felöntve megpárolom.

Beleöntök főzőtejszínt és egy kis lisztet és jól elkeverem. Sót és borsot teszek bele.

Kérdés: még milyen fűszert tegyek bele?


Aztán a végén ráöntöm a tésztára és tálalom.

2013. júl. 11. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:

gombakrémleves

sajtos tészta


tejszínes gombamártásos tészta reszelt sajttal

2013. júl. 11. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Majorannát tehetsz bele, persze a legjobb a petrezselyem lenne. Fontos, hogy akkor szórd a lisztet a gombára, amikor minimális víz van alatta, és utána öntsd fel tejszínnel, fordítva nagyon nehezen sűrűsödik be.
2013. júl. 11. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tejszines lesz, akkor a szalonnát kihagynám, csak hagyma gomba, majd tejszin és oregano, bazsalikom, ilyet szoktam csinálni, nagyon finom.
2013. júl. 12. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A kisütött szalonnát (töpörtőt) kiszedném, a nyert zsiradékon közönséges gombapörköltet készítenék tejszínnel nyakonöntve. Azt önteném a kifőzött tésztára, és a töpörtőt úgy kavarnám bele, mint a túrós tésztához szoktuk. Be a sütőbe és összepirul egy kicsit.
2013. júl. 12. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!