Adventi koszorúhoz miből készítsek alapot itthoni hozzávalókból?
Ha valami (kb. 60-80 cm magas) kerti gazt össze tudsz szedni, csap alatt lemosod a sártól, körbe-karikába összefogod, összekötözöd, és megszárítod. Ha kell, esetleg egy vékony szál dróttal, vagy kötöző-zsineggel körbe-tekered, hogy az esetleges oldal-ágak is szépen hozzásímuljanak a nagy karikához.
Utána be tudnád borítani, és az egyéb díszeket is rárakni.
Igen, és amikor írták a gazt, nekem is eszembe jutott, hogy van összekötözve szőlővenyigénk, és az is megadná neki a durva alapot, aztán valami puhával lehet finomítani rajta.
És köszi!
Szerintem ha a venyigét beáztatod egy kicsit megpuhul és könnyebb hajlítani.... Ezt a kosárfonók is alkalmazzák, igaz nem szőlővenyigével ha jól tudom, de az elv hasonló.
Akár gőzölni is lehetne, az mégjobban puhítja a fát. Próbáld ki ha az előzőek nem hoznak sikert. Eg 10l es edénybe teszel fel vizet és fölé helyezed a vesszőket. Pár perc gőzölés után hajlíthatóbbak.
Van egy nagyon jó egyszerű ötletem, idő kell hozzá csak.
Én újságpapírból csináltam az egészet. Az koszorúalapom alapja valami ilyesmi volt: [link]
Innen volt az ötlet. Csak nem kell hozzá semmi vödör vagy ilyesmi. Csak kb 3 ilyen összesodort papírka széleit összeragasztottam, és ki is jött egy kis karika(ami a linken a 4.lépés első képén van, ez lett az alapom kb) Nah innentől újságpapírt vágtam csíkokra és körétekergettem, ferdén, folyamatosan. Amikor elfogyott a kis csík, akkor hozzáillesztettem a következöt és így folyatattam körbe körbe, míg elég vastag nem lett. Ha kész akkor pedig fehér A4es papírból is vágtam ugyanilyen csíkocskákat, és azzal körbe bevontam, így a színes papír sem látszódott ahol esetleg a fenyőág nem takart úgy. Nagyon szép, stabil koszorúalapot kaptam, a semmiből szinte. Tényeg csak idő kell hozzá, meg egy kis ügyesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!