Mit lehet sütni-főzni az alábbi hozzávalókból?
Pont tegnap látogatott meg anyukám és ezt csinálta: besózta egy órára a húst, aztán megsütötte serpenyőben, natúr (pontosabban persze fűszerekkel). Hozzá megpárolta a krumplit, meg mondjuk vett répát és karfiolt, azokat is megpárolta kicsi olajon. Nagyon fincsi lett, egyszerű ez a fajta kaja, csak az a lényeg, hogy ügyesen fűszerezd.
De az is lehet, hogy a húst besózod, a krumplit felkarikázva egy tepsibe lerakod, aztán rá a husi, fűszerek, és a sütőben megsütöd. Hozzá meg csinálsz a paradicsomból és uborkából valamilyen salátát.
Sült hús sült krumplival.
Paradicsom és uborkasaláta.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:37
Na ennek se sok köze van a brassóihoz.
A brassói aprópecsenyének természetesen sok-sok iskolája van, sokféle módon elkészíthető, de hogy a húst és a krumplit össze kell pirítani, és ezt hívják brassói aprópecsenyének, abban nincs apelláta. A brassói ugyanis a hús és a krumpli együttállását jelöli,
brassói. Megsütöd a húst kockákban, megsütöd a kockázott krumplit, közös edénybe teszed, sóval összepárolod. Fűszerezheted borssal, majoránnával fokhagymával, paprikával, paradicsommal, csomborral - minddel vagy egyikkel - másikkal...ecetes savanyúsággal, puha fehér kenyérrel esszük.
Nem tévesztendő össze a kisalföldi brassaival, ami egy pörköltszereű szaftos tokány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!