Brokkolis tésztához szósz/öntet/mártás ötletek?
Besamel mártás.
A google-ba beírod, és kiadja hogyan kell csinálni.
Fokhagymás-kapros tejföllel leönteni a legegyszerűbb és finom is.
vagy , ha szeretitek a kékpenészes sajtot, azt kikeverni tejföllel vagy joghurttal, na az valami mennyei szósz.
1./ tejszínes-ezt szoktam csinálni: a brokkolirózsákat teflon serpenyőben sóval és őrölt feketeborssal megpárolom,ha kell,kevés vizet öntve alá. Ha megpuhult, 2 tömlős sonkás sajtkrémet (LIDL)nyomok rá,összeolvasztom vele,majd,ha megolvadt,2 dl főző vagy bármilyen tejszínnnel még összefőzöm,míg besűrűsödik.Ha nincs tejszínem,akkor külön készítek besamelt,és azzal főzöm össze.De a tejszínes jobb.
2./paradicsomos:ritkán készítem,de finom: sok hagymát apróra vágva elkezdek pirítani,ha már nem nyers, ráteszem a brokkolit, borsikafű,oregano,feketebors,só jön hozzá,kicsi vízzel megpárolom.Mielőtt teljesen elkészülne, 1 konzerv darabolt paradicsomot adok hozzá,ha van otthon valamilyen füstölt sajtom,akkor még abból reszelek bele.Ezt pennével vagy masnival, a terjszínest orsótésztával szoktam tálalni,reszelt sajttal a tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!