Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Hogy kell gomba...

S. O. S. Hogy kell gomba szószt / mártást csinálni?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok. Hát nem vagyok egy konyhatündér. Abban kérném segítségeteket, hogy holnap lesz az anyukám szülinapja és szeretnék neki valami finomat főzni. Arra gondoltam hogy főzök ki valami tésztát és csinálok rá valami gombás szószt mert nagyon szereti a gombát. Csak az a baj hogy nem tudom hogy kell csinálni. Én úgy gondoltam hogy hagymát üvegesre párolom rá dobom a gombát és meg várom még összeesik fűszerezem aztán mehet rá a tejszín és esetleg liszt hogy sűrű legyen. Egyáltalán kell bele liszt ? vagy még mi kell bele ?

Anyu vacsorára ér haza a munkahelyéről. Mit csináljak még a tészta mellé ? Vagy elég ennyi ?

Kérlek segítsetek !!! :)

Előre is köszönöm ;)

2013. máj. 12. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen jól írtad a kezdést, amikor a gomba már puha, akkor szórd meg 2-3 kisebb fakanál liszttel, majd pár perc pírítás utén egy kis hidegvízzel öntsd fel, és ke vergesd szószosra. ekkor még sűrű, egy kicsit főjön pár percig liszttel, majd mehet rá a főzőtejszín.

kis borssal is ízesítheted. a tejszínnel is csak pár percig kell lassan forralni. látni fogod, hogy milyen sűrű, esetleg kis vízzel korrigálhatod, ha nagyon sűrű lenne.

tésztával nagyon finom lesz, nem kell mellé semmi más.

ja és ne felejtsd el a gombát azonnal sózni, ahogy a hagymára teszed, mert odaégne másképp.

2013. máj. 12. 19:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A www.nosalty.hu -n ird be hogy gombas teszta es valassz a variaciok kozul.

En errol az oldalrol szoktam fozni ha nem tudok valamit.

Szerintem ez is eleg meglepi lesz neki.en meg tennek egy szal viragot az asztalra,amelyiket szereti nem kell csokor,hidd el nagyon boldog lesz hogy meglepted.

Ha viszont akarsz meg vmit csinalj gyumitortat neki.lehetba boltba kor tortalapot venni 300 forintert fozz egy pudingot bele a tortalapba.vagjbra gyumolcsot es ontsd le tortazselevel.a gyumolcsbol meg kirakhatszvegy szivet is.

Szerintem orulne neki.

Sok sikert es majd irj hogy hogy sikerult!!

2013. máj. 12. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Úgyis lehet, hogy a gomba egy részét botmixerrel összeturmixolod, a másik része pedig darabosan benne marad.

Esetleg egy kis reszelt sajt mehet a tetejére.

Szerintem a tészta mellé sütemény felesleges, csinálhatsz gyümölcs salátát vagy pudingot, de Anyukád a tésztának is nagyon fog örülni.

2013. máj. 12. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget ! :) Mindenkinek ment a zöld pacsiii :) Még annyi hogy ha nem főzőtejszínt rakokbele hanem simát akkor mi lesz ???
2013. máj. 12. 20:26
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Úgy is jó lesz.

A főzőtejszín gyengébb minőségű és olcsóbb.

2013. máj. 12. 20:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget ! :)

Anyukám nagyon örült. Sikerült meglepnem őt. Isteni finom lett a szósz és még a tésztát sem főztem túl. Nagyon köszönök mindent mindenkinek. Nélkületek nem sikerült volna :)

2013. máj. 14. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!