S. O. S! Sülthús szaftjából miként tudok finom öntetet/mártást csinálni a húshoz?
Vagy igazából bármilyen öntet-ötlet jöhet,amihez nem kell tejföl,joghurt vagy ilyesmi,mert azt elfelejtettem venni.:(
S Én mindig ilyen hidegmártást szoktam,tehát most csak az elképzeléseimre hagyatkozom,hogy egy kis liszttel-tejjel is ki tudok esetleg hozni hasonlót.De nem olyan sűrűt képzelek,mint a besamel.
Köszönöm!:)
pl. Forrósitsd fel a zsirt, és szórj bele
lisztet. Piritsd kicsit, majd ereszd fel hideg vizzel. Forrald jól ki. Izesitsd mustárral, borssal,kis cukorral. Vagy izesitsd citrom levével, cukorral. vagy fokhagymával.
Van mustárom is,de semmilyen más folyékony adalékanyagom nincs a leírtakon kívül.Tehát se majonéz se kechap se paradicsomlé.
S gondoltam leírom,hogy csak csirkemellet tervezek sütni natúr-hirtelen és zöldséges rizzsel tálalom,mert azért ez sem utolsó,hogy mihez kell.:)Köszönöm!
Mármint a sült zsírra víz+vaj? Jól hangzik ez is,csak keveslem.Meg híg lenne talán. Mert azért van 1 kg húsom.
De köszi Mindenkinek!
S jöhetnek még ilyen bevált receptek,lehet megkedvelem a meleg mártásokat!:)
Oké,azt találtam ki,hogy nem zöldséges rizs lesz,hanem zöldséges mártás. S akkor natúr rizs natúr csirkemell és nyakon lehet önteni valami egészségessel. Bonapötí!:) Mert a zöldségekkel tuti jó íze lesz a "lé" résznek is és akkor nem is lesz száraz a kaja.
Elsőre nem merek így a mártásra hagyatkozni,hogy "majdcsak jó lesz az" inkább a tutira megyek.
De a maradék szafton akkor is kipróbálom és akkor legközelebb már lesz tapasztalat.
Kérdésem,hogy tejjel is felönthetem?
Köszönöm!:)
Kiegészítés *vagy jobb vízzel?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!