Citromtortát szeretnék sütni. Valami jó recept?
Most találtam ezt a receptet:-) Még nem csináltam ilyet, de nagyon jónak tűnik és a hozzászólások is bíztatóak. Anyukámnak tortát szeretnék sütni jövő héten szülinapjára, vagy puncstorta lesz vagy ez:-)
Tessék egy kipróbált recept, biztosan nagyon fog izleni!
Tehát:
1 lit viz,
0,5 lit viz,
8 tojás sárgája,
0,25 kg cukor,
1 vaniliás cukor,
12 kanál liszt,
1 citrom reszelt hélya+leve
0,375 kg margarin,
pici citromsav.
A liter vizet odateszed forrni, egy nagyobb lábasba beleméred a 0,5 lit vizet, a cukrot, a 8 tojássárgáját, a citromhélyat, és a kifacsart levet.
Amikor a viz felforrt óvatosan hozzáöntöd a masszához állandó keverés mellett, és odateszed főni. Közben folyamatosan keverni kell, amikor felforr, akkor intenziven keverve főzni 1-2 percig, és hideg vizzel átöblitett edénybe kiönteni. A tetejére cukrot kell hinteni, hogy ne bőrösödjön.
Amikor a krém kihűlt, akkor ki kell keverni a margarint. és fokozatosan hozzáadagolni a krémet. Citromsavval utána lehet izesiteni, ki mennyire szereti citromosan.
Sima piskótába töltöd. A krém mennyisége elegendő egy nagy sarkos tortához.
Ha a krémet szép simára tudod keverni a margarinnal, bevonásra is alkalmas.
Remélem érthetően leirtam, sok sikert kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!