Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Citromtortát szeretnék sütni....

Citromtortát szeretnék sütni. Valami jó recept?

Figyelt kérdés
2009. okt. 17. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
16%
Nincs, de milyen az?
2009. okt. 17. 21:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Most találtam ezt a receptet:-) Még nem csináltam ilyet, de nagyon jónak tűnik és a hozzászólások is bíztatóak. Anyukámnak tortát szeretnék sütni jövő héten szülinapjára, vagy puncstorta lesz vagy ez:-)

2009. okt. 17. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Tessék egy kipróbált recept, biztosan nagyon fog izleni!

Tehát:

1 lit viz,

0,5 lit viz,

8 tojás sárgája,

0,25 kg cukor,

1 vaniliás cukor,

12 kanál liszt,

1 citrom reszelt hélya+leve

0,375 kg margarin,

pici citromsav.

A liter vizet odateszed forrni, egy nagyobb lábasba beleméred a 0,5 lit vizet, a cukrot, a 8 tojássárgáját, a citromhélyat, és a kifacsart levet.

Amikor a viz felforrt óvatosan hozzáöntöd a masszához állandó keverés mellett, és odateszed főni. Közben folyamatosan keverni kell, amikor felforr, akkor intenziven keverve főzni 1-2 percig, és hideg vizzel átöblitett edénybe kiönteni. A tetejére cukrot kell hinteni, hogy ne bőrösödjön.

Amikor a krém kihűlt, akkor ki kell keverni a margarint. és fokozatosan hozzáadagolni a krémet. Citromsavval utána lehet izesiteni, ki mennyire szereti citromosan.

Sima piskótába töltöd. A krém mennyisége elegendő egy nagy sarkos tortához.

Ha a krémet szép simára tudod keverni a margarinnal, bevonásra is alkalmas.

Remélem érthetően leirtam, sok sikert kivánok!

2009. okt. 17. 21:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

a legjobb receptweblapról!

2009. okt. 18. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!