Leírnád a kedvenc kajád receptjét?
Csopaki aprópecsenye:
Hozzávalók: 40 dkg pulyka vagy csirke mellfilé
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
petrezselyem
só és őrölt bors
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a szintén apróra vágott vöröshagymát.
A husit csíkokra vágjuk/ízletesebb ha előtte fokhagymás tejbe áztatjuk/ és a hagymához keverve kb. 15-20 percig erős lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot s végül a fokhagymát.
Rizzsel, petrezselymes vagy törött burgonyával esetleg tésztával is lehet tálalni.
Jó étvágyat.
Milánói makaróni
kb 25 dkg császárszalonnát (főtt, füstölt) csíkokra vágok, zsírjára olvasztom, majd 1 fej apróra vágott hagymát megdínsztelek rajta. Egy csipet sót, kb. 1 kiskanál borst rászórok, majd 2-3 nagyobb fej felszeletelt csiperkegombát hozzákeverek és pirítom. Hozzáadok paradicsompürét (aranyfácán a legjobb, abból elég egy nagyobb konzerv), vizet és kb. 2 csipet cukrot.
Összerottyantom. Közben kifőzök fél kg. makaróni tésztát és a végén ízlés szerint összekeverem vagy ráhalmozom a tészta tetejére. Jó sok trappista sajttal isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!