Leírnátok ennek a sütinek a receptjét vagy a nevét?
Szóval még általános suliban volt menzán desszertként ez a süti. Szerintem kelttészta volt, nagyon puha, kör alakú, felül nyitott volt és vaníliás pudinggal volt megtöltve.
Nagyon hálás lennék, ha valaki megtudná mondani a receptet, vagy legalább a nevét, hogy tudjam hogyan keresni :)
Én csak fészkes fánknak hívom. :)
10 db-hoz:
Tészta: 50 dkg liszt, 2-2,5 dkg élesztő, 3 evőkanál cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, kb. 3 dl tej.
Töltelék: 4 dl tej, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál cukor.
A liszthez keverjük a sót, cukrot, olajat, és 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. Még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas kelt tésztát kapjunk. Pár perc alatt szépen kidagasztjuk. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Ezalatt megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A tésztát 10 cipóra osztjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és a kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe. Beletöltjük a pudingot, a tésztát megkenjük felvert tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 20 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, még forrón megkenjük cukros vízzel (fél dl langyos vízben elkeverünk 1 teáskanál kristálycukrot), ettől finom puha marad.
Egyébként ebből a tésztából készítek mindenfélét, pl. kakaós csigát, túrós batyut, lekváros buktát, brióst, fonott kalácsot is.
hm-hm... köszönöm szépen a válaszokat :)
Kakaóscsigát én is csinálok sokat, és ezek szerint jól sejtettem hogy valami hasonló lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!