Tudia valaki annak a piskótaszerű sütinek a receptjét, amibe egyben mennek a tojások?
Piskótatekercs, kókuszkocka, Somlói, Hólabda,
A Piskótatekercs a legegyszerűbb, hétvégén én is azt sütök, mert megkívántam a Nők Lapjából.
szia! hirtelen csak 4 tojásos kevert süti jut eszembe,a másik négyből este csinálj omlettet.
-17 dkg liszt
-17 dkg cukor
4-tojás
4 evőkanál méz
1 csom sütőpor
10 dk durvára vágott dió.
ezeket alaposan keverd ki, öntsd sütőpapíros tepsibe a tetejét megszórhatod valami gyümivel és tűpróbáig süsd.de csak fölkokkázva, pocukorral megszórva is finom.
üdv.
Szia! de van egy sonkás tojásrolád receptem, amihez pont 8 tojás kell. gyorsan írj vissza és leírom mi kell hozzá.
üdv.
na ittvagyok, írom neked a tavaszi tojástekercs /rolád/ receptjét.
8 tojást 1 púpozott evőkanál liszttel, egy kevés tejjel egy kis fej reszelt hagymával, 5 dk reszelt sajttal, kis vegetával borssal, vágott petrezselyemmel habosra keverünk.
előmelegített sütőben egy sütőpapíros kb 35*25-ös tepsiben egy nagy tojáslepényt sütünk. ha púposodik, villával szúrkáljuk meg, szépen visszamegy.
ha megsült, / néhány perc / a tepsiben hagyjuk kihűlni
majd borítsuk folpackra. húzzuk le a sütőpapírt és a tojáslepényt fedjük be hajszálvékony gépsonkaszeletekkel.
15 dk vajat, sóval, borssal, csipet cukorral, mustárral jól kikeverünk, hozzáadunk még 5 dk reszelt sajtot, 1-2 apróra vágott csemege uborkát, és szintén nagyon apróra vágott pár szelet piros kalif.paprikát.
a krémet a sonkán egyenletesen elsimítjuk, és a folpack segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset.
egy napig hűtőben tartjuk.
kihűtve, centis szeletekre vágjuk és salátával bélelt tálon szervírozzuk.
nálunk ez tradicionális húsvét hétfői locsolókínáló
kaja, de máskor is szoktam családi ünnepekre, mert rendkívül finom és látványos.
ha nincs meg hozzá minden a tojásaid holnapig megvárnak a hűtőben.
sok sikert.
üdv.-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!